Na teniškem pokalu ATP v Avstraliji so se v zadnjem krogu močno premešali vrstni redi, včeraj pa so bili znani vsi četrtfinalisti. Kot drugouvrščeni reprezentanci sta med najboljšo osmerico napredovali Belgija in Kanada, zmagovalke skupin pa so bile Srbija, Rusija, Avstralija, Španija, Velika Britanija in Argentina. Osmoljenci skupinskih bojev so bili Hrvati. Pred zadnjim krogom so bili vodilni v svoji skupini, za napredovanje pa so potrebovali zgolj eno točko iz treh dvobojev. Proti Argentini so izgubili vse tri – Borna Čorić in Marin Čilić med posamezniki ter Ivan Dodig in Nikola Mektić med dvojicami – ter izpadli.

Najvišje uvrščena slovenska teniška igralka na svetovni lestvici Tamara Zidanšek (64.) je v 2. krogu turnirja v Aucklandu naletela na previsoko oviro. Konjičanko je v dobri uri s 6:2, 6:3 gladko premagala Američanka Jessica Pegula (82.). Tamara Zidanšek si ni priigrala niti ene priložnosti za odvzem servisa, svoj začetni udarec pa je izgubila trikrat. Izmed trojice slovenskih igralk med dvojicami je bila uspešna le Andreja Klepač. Primorka je v 1. krogu v Brisbanu s partnerico Lucie Hradecka s 6:2, 6:2 nadigrala latvijsko-ameriški par Anastasija Sevastova-Sloane Stephens. Dalila Jakupović je z Romunko Raluca-Ioana Olaru v četrtfinalu Shenzena z 2:6, 6:7 (5) priznala premoč Kitajkama Ying-Ying Duan in Saisai Zheng. Katarina Srebotnik pa je v paru z Avstralko Monique Adamczak v 1. krogu v Aucklandu s 6:7 (5), 6:4, 6:10 segla v roko Belgijkama Kirsten Flipkens in Alison van Uytvanck.

Slovenski moški vrhunec prvega tedna v novem letu bo današnji nastop Aljaža Bedeneta v Katarju proti Stanu Wawrinki. Švicar je na začetku leta tradicionalno dobro pripravljen, saj je v zadnjem desetletju eden najboljših posameznikov OP Avstralije. Na turnirjih serije challenger sta bila včeraj ponoči slovenska igralca Blaž Kavčič in Blaž Rola polovično uspešna. Kavčič (341.) je na Novi Kaledoniji v drugem krogu s 6:4, 6:2 ugnal Britanca Jaya Clarka (154.). Ljubljančan se bo v osmini finala pomeril z Italijanom Thomasom Fabbianom (111.). Blaž Rola (143.) je moral v 2. krogu v Brisbanu s 4:6, 6:3, 0:6 priznati premoč Nemcu Dominiku Köpferju (95.).

Osrednja teniška vest včerajšnjega dne je bila, da sta se za enoletno sodelovanje dogovorila Avstrijca Thomas Muster in Dominic Thiem. Muster, nekdanja številka 1 svetovnega tenisa, bo skušal rojaka Thiema pripeljati do prvega naslova turnirja velike četverice. Thiem naj bi imel največ možnosti v Parizu, kjer je Muster zmagal leta 1995. Organizatorji OP Avstralije pa so včeraj sporočili, da so povabili na turnir Mario Šarapovo.