Štefan Kuserbajn, preglednik v podjetju Energetika projekt Vransko, in njegov takratni direktor Marko Krajnc ter sedanji zastopnik družbe Janko Drča so na sodišču poslušali zaslišanje nekaterih prič. Med temi je bil najdlje v sodni dvorani vranski župan Franc Sušnik, ki je že v preiskavi podrobno opisal dogajanje usodnega jutra 13. septembra 2014, ko je specializirano vozilo AMZS, v katerem sta bila voznik Miha Baloh in njegova sestrična Lara Safran, zapeljalo na most, ki ga je pred tem podivjani potok Bolska odnesel, kot tudi del nabrežine in ceste pred njim.

A tega ni zjutraj vedel niti slutil nihče. Kot je dejal Sušnik, se je tisto jutro zbudil okoli 5.30 in ko je po radiu slišal, da so ponoči narasli vodotoki v okolici Žalca, se je takoj odpeljal do njemu najbližjih Čepelj, da si je ogledal pretok. »Videl sem, da voda teče čez prepust, zato sem avto postavil na cesto, vklopil vse štiri smernike in poklical preglednika. Ta je prišel zelo hitro in zaprl cesto, rekel pa je tudi, da je bil tu ponoči, a razlogov za zaprtje ceste ni bilo. Dejansko pa sta bila v neposredni bližini še dva mostova, ki so ju domačini normalno uporabljali,« je dejal župan, ki dopušča možnost, da bi lahko tudi Baloh zapeljal prek Bolske kje drugje. Dejal je še, da pa je bil prav na tem mestu vodostaj povišan zaradi velikega drevesa s koreninami, ki je ustavilo pretok, zato se je ustvaril jez.

Avto opazili šele nekaj ur po nesreči

»Šele okoli 11. ure pa so me začeli ljudje klicati, da je v Bolski avto, gasilci in občani pa so se spraševali, čigav bi lahko bil. Sam sem klical tudi AMZS, kjer so rekli, da ne pogrešajo nobenega avtomobila,« je še dejal župan Sušnik.

Zanimivo pa je bilo tudi pričanje domačina, ki ima hišo nekaj deset metrov od mostu čez potok Bolska in je tistega jutra slišal pok, kot bi avto udaril ob beton. »Čez nekaj trenutkov sem slišal tudi ženski krik, zato sem z avtom zapeljal prek mostu, stopil iz vozila in pregledal brežino potoka. A nisem ničesar opazil, zato sem se odpeljal v službo in o tem, kar sem slišal, obvestil policijo,« je dejal. Prav tako se je tistega jutra, še pred županom, pred mostom, ker je takoj videl, da je cesta poplavljena, obrnil raznašalec časopisov in potok Bolska prečkal pri drugem mostu. Sojenje se bo z zaslišanjem prič nadaljevalo že v ponedeljek.