Potem ko je na trenersko klop sedel Dragan Šakota in je klub kot okrepitve pripeljal Marka Jagodića Kuridžo, Vladimirja Štimca in Kevina Punterja, se je krivulja uspešnosti pri Crveni zvezdi začela dvigovati. Navijači pravijo, da v ravno pravem trenutku, saj bodo Beograjčani v prihodnjih tednih bili dve pomembni bitki. V evroligi za mesto v četrtfinalu in v ligi ABA za polfinale. Prav v jadranskem tekmovanju pa so rdeče-beli dvignili ogromno prahu, ko niso prišli na obračun 13. kroga proti Budućnosti v Podgorici in bili za to kaznovani s porazom 0:20, odvzemom ene točke in 20.000 evri kazni.

Pri Crveni zvezdi so se na kazen odzvali z grožnjo. Če se tekma z Budućnostjo ne bo odigrala v drugem terminu, bo to po njihovem konec lige ABA. Pred dnevi so se znova odzvali in ponovno poudarili, da jim varnost v Podgorici zaradi političnih napetosti ni bila zagotovljena. »Scenarij je bil znan – v dvorani Morača odigrati tekmo pred 7500 privrženci politične stranke DPS, na kateri bi bila Crvena zvezda kot simbol Srbije ponižana in bi bil promoviran sporni in diskriminacijski zakon o veroizpovedi, ki ga je obsodila tudi mednarodna skupnost,« so med drugim zapisali pri Crveni zvezdi.

Evroliga, 18. krog, danes ob 20. uri: Alba – Maccabi, ob 20.45: Milano – Panathinaikos, ob 21. uri: Real Madrid – Žalgiris, Baskonia – Fenerbahče, jutri ob 18. uri: Himki – Zenit, ob 20.30: Bayern – CSKA, ob 20.45: Asvel – Crvena zvezda, ob 21. uri: Valencia – Olympiakos, Barcelona – Anadolu Efes.