Pešič je priznal, da je tajnemu policijskemu delavcu prodal manjšo količino prepovedane droge konoplje, sodnica Tatjana Cvetičanin pa je sledila predlogu tožilstva in ga obsodila na pogojno kazen desetih mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let.

Pred sodnico je danes stopil tudi Nik Ciani, ki mu tožilstvo očita, da je prav Pešiču prodal neznano količino kokaina, poleg tega pa je doma hranil še manjšo količino konoplje. Ciani krivde ni priznal, postopek proti njemu pa bo potekal ločeno. Začetek glavne obravnave je določen za 28. januar.

Že prihodnji petek, 17. januarja, pa se bodo nadaljevali predobravnavni naroki zoper ostale obtožene. Domnevno glavni akterji v hudodelski združbi, ki naj bi zlorabljala prostitucijo v klubu Marina pri Ajševici, Jože Kojc, Dejan Šurbek in Vesna Ternovec, so prejšnji mesec zanikali krivdo. Poleg njih so med obdolženimi še računovodja in receptorji v klubu Marina, taksist in trije romunski državljani - slednjim tožilstvo očita kazniva dejanja s področja trgovine z ljudmi in prepovedanih drog.

Tožilstvo je sicer obtožnico medtem razširilo še na dve osebi, tako da je skupno obtoženih 19 fizičnih in ena pravna oseba. Obtoženi naj bi v zvezi z delovanjem kluba Marina v Ajševici pri Novi Gorici, povezani v hudodelsko združbo, od 1. avgusta 2014 do 23. januarja 2019 za prostitucijo izkoriščali 413 deklet. Med obtoženimi je bil sprva tudi poslovnež Sergej Racman, a je sodišče zaradi njegove nedosegljivosti postopek zoper njega izločilo.