Španci Nadal, Roberto Bautista-Agut in Pablo Carreno Busta so v Perthu s 3:0 v skupini B premagali Japonsko. Doslej sta bili obe ekipi na turnirju, na katerem nastopa 24 moštev, neporaženi. Bautista-Agut je najprej s 6:2 in 6:4 odpravil Goja Soedo, Nadal pa nato s 7:6 (4) in 6:4 Jošihita Nišioko. Španci so nato delo dokončali še z zmago med dvojicami.

Že pred tem je Srbija zmagala še tretjič v skupini A, z 2:1 je odpravila Čile v Brisbanu. Novak Đoković je zagotovil odločilno zmago z uspehom proti Cristianu Garinu s 6:3, 6:3, pred tem je posamični dvoboj dobil tudi Dušan Lajović proti Nicolasu Jarryju s 6:2, 7:6 (3).

V četrtfinale bi se lahko prebila tudi Avstrija v Sydneyju, a je v skupini E izgubila svoj zadnji dvoboj proti Poljski. To pomeni, da bo kot prvouvrščena iz te skupine napredovala ali Hrvaška ali Argentina, ki se pravkar merita.

Francija ali Južnoafriška republika morata zmagati s 3:0 v skupini A, če si želita napredovati. V igri ostajata tudi Kanada in Belgija, ki sta skupinski del končali že v torek.

V četrtfinale se sicer prebijejo zmagovalci šestih skupin in dve najboljši druouvrščeni ekipi.