Dosedanji skladatelj Dan Romer je ustvarjalno ekipo zapustil zaradi razhajanj s produkcijsko družbo Eon Productions, ki stoji za filmom, je poročanje specializirane revije Variety povzel britanski Guardian. Pred tem je Američan že ustvaril glasbo za nekatere filme, ki jih je podpisal režiser tokratnega Bonda Cary Fukunaga, kot so Beasts of No Nation, Koža in Maniac. Tematske pesmi, ki je ključni element vsakega Bondovega filma, še niso objavili.

Zimmer je eden najbolj odmevnih hollywoodskih skladateljev, cenjen po nepozabnih partiturah za filme, kot so Gladiator, Sestreljeni črni jastreb in franšiza Pirati s Karibov. Leta 1994 je dobil oskarja za temo k filmu Levji kralj, v zadnjem času pa se je posebej proslavil pri sodelovanju z režiserjem Christoperjem Nolanom, glasbo je napisal za hite, kot so Izvor, Medzvezdje, Vitez teme in tako dalje. Režiser Quentin Tarantino je recimo minuli teden celo dejal, da je »desetletje mogoče določiti« po Zimmerjevi glasbi za Nolanovo vojno dramo Dunkirk.

Zimmer je sicer izredno aktiven, samo letos je note pisal tudi za nadaljevanje Čudežne ženske režiserke Patty Jenkins in težko pričakovano adaptacijo znanstvenofantastične knjižne uspešnice Dune, ki jo bo režiral Denis Villeneuve. Nedavno je napovedal tudi turnejo, ki jo bo spomladi 2021 izvedel v dvoranah po Evropi.

V novem Bondovem filmu so nastopili Daniel Craig, Ana de Armas, Lea Seydoux, Rami Malek, Ralph Fiennes, Christoph Waltz in drugi. Premiera novega Bonda z naslovom Ni čas za smrt bo 2. aprila v Veliki Britaniji in 10. aprila v ZDA.