Akron v grščini pomeni vrh ali visoka točka in to ime je vodilo, ki je dvignilo podjetje od ustanovitve iz majhne delavnice v Medvodah v mednarodno priznano podjetje. Pod Akronovo pohištvo se že tri desetletja podpisujejo številni strokovnjaki in Akron je danes v tisočerih domovih sinonim za kakovostno izdelavo modernega ali večnega, klasičnega videza pohištva.

Nekateri jim na začetku niso verjeli

Akron je že pred desetletji, ko so vzpostavili proizvodnjo, želel trgu ponuditi več, nov izdelek, ki bi ga oblikovali in naredili sami. Nastale so prve vgradne omare. Po Sloveniji se je hitro razširil glas o ljubljanskem salonu z vzorčnimi omarami, ki nimajo hrbtišča. Iz te ideje so se mizarji in nekateri arhitekti norčevali. Zaradi zadovoljstva uporabnikov in povpraševanja po drugem pohištvu je podjetje kmalu začelo izdelovati pohištvo za skoraj vse prostore. In danes je Akron eden najpomembnejših slovenskih proizvajalcev pohištva po meri.

»Naše osnovno vodilo je prisluhniti kupcu, zadostiti njegovim potrebam in željam. Izdelujemo kakovostno pohištvo, ki presega kupčeva pričakovanja. Naša želja je biti ves čas v ospredju, tako z idejami in razvojem kot tudi z digitalno strategijo,« je ob častitljivi obletnici dejal direktor Akrona Dejan Mir. Njihov odnos do stranke so prenesli tudi v slogan v okviru logotipa, ki se glasi Moje pohištvo.

Za odličnimi izdelki stoji odlična ekipa

Direktorica Mojca Cilenšek je na dogodku ob obletnici sodelavcem in gostom predstavila glavne prednosti tekočega poslovanja in razkrila strategijo podjetja. Akron je tudi tehnološko razvito podjetje, ki je vedno korak pred konkurenco. Za razvoj poslovne informatike in digitalne preobrazbe je zaslužen Robi Rokavec, ki s sodelavci rad deli zgodbe, ki so se oblikovale na Akronovi poti, katere del je že 24 let tudi on.

Vsem zaposlenim in poslovnim partnerjem sta skupni strast do  opremljanja in lojalnost podjetju, zato ni naključje, da Akron iz leta v leto dosega boljše rezultate in trgu ponuja vrhunske izdelke. Direktorja sta se ob obletnici zahvalila vsem in izpostavila, da brez ekipnega dela zvestih in delavnih sodelavcev Akron ne bi mogel doseči tako zavidljivega položaja. Poudarila sta, da je za uspeh zaslužen prav vsak od sodelujočih v tridesetih letih poslovanja. Vsi, ki so v podjetju zaposleni že več kot 20 let, so ob obletnici prejeli posebna priznanja.

Vrhunska pevka Alenka Godec, ki ima prav tako kot Akron za seboj dobrih trideset let kariere, je na dogodku ob obletnici podjetja med drugim povedala, da pri Akronu spoštuje predvsem njihov pozitiven odnos do zaposlenih oseb z gibalnimi ovirami, ki jih je v podjetju kar devetnajst. Lepi izdelki pa so njena strast. Navdihujočo zgodbo o rasti podjetja in njegovem razvoju si lahko ogledate tudi na www.akron.si.