Natančno uro in pol je potreboval najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene, da se je uvrstil v četrtfinale turnirja v Dohi. Ljubljančan (58. na svetu) je bil v osmini finala s 6:3 in 7:5 boljši od Aleksandra Bublika (55.). Bedene je obdržal vseh enajst začetnih udarcev, soočil pa se je zgolj z eno tekmečevo priložnost za odvzem servisa. Na drugi strani je Bublik dvakrat izgubil začetni udarec in se proti prvemu turnirju največje četverice v Avstraliji odpravlja z 20.781 evri turnirske nagrade. Bedene bo v Katarju zaslužil najmanj 36.226 evrov, za vstop v polfinale turnirja z nagradnim skladom 1,2 milijona evrov pa se bo pomeril s prvim nosilcem Stanom Wawrinko (15.). Švicar je bil danes s 6:3 in 6:4 boljši od Francoza Jeremyja Chardyja (53.).

Poleg Tamare Zidanšek in Aljaža Bedeneta sta od najboljših slovenskih teniških igralcev z zmagama začela sezono tudi Blaž Rola in Blaž Kavčič. Rola je na turnirju serije challenger v Canberri premagal Iljo Ivaško. Ptujčan (143.) je presenetil stavnice, saj je ugnal Belorusa (136.) s 7:5 in 7:6 (3). Blaž Rola je izgubil le en servis, tekmecu pa ga je odvzel dvakrat, obakrat v prvem nizu. V drugem krogu se bo slovenski igralec pomeril z domačinom Alexom Boltom. Blaž Kavčič tekmuje v Neumei v Novi Kaledoniji, ki leži ob vzhodni avstralski obali. Ljubljančan (341.) je bil s 6:4 in 7:4 boljši od Francoza Elliota Benchetrita (217.) in se bo v drugem krogu pomeril s petim nosilcem Italijanom Thomasom Fabbianom (111.). Pozitivno je novo koledarsko leto začela tudi Dalila Jakupović. Ankarančanka je v paru z Raluco Olaru dobila dvoboj prvega kroga v Shenzenu. Slovensko-romunski par je bil s 3:6, 7:6 (3) in 11:9 boljši od češko-romunskega Kristina Pliškova-Irina Begu.

 V teniškem svetu še vedno dviga veliko prahu Marija Šarapova (147.). Nekdanja prva igralka sveta je dobila vabilo za turnir v Brisbanu, kjer je izpadla v prvem krogu. Od Rusinje je bila s 3:6, 6:1 in 7:6 (3) boljša Američanka Jennifer Brady (53.). Največ zanimanja je ta teden za novi pokal ATP, ki poteka v treh avstralskih mestih. Danes sta si nastop v četrtfinalu zagotovili Rusija in Velika Britanija. Izjemni dvoboj sta danes odigrala Avstralec Nick Kyrgios in Grk Stefanos Cicipas. Avstralec je pokazal ves svoj repertoar znanja, zaradi katerega ima številne podpornike in sovražnike, na veselje domačih navijačev pa je dvoboj dobil s 7:6 (7), 6:7 (3) in 7:6 (5).