Omenjenega voznika so policisti prejšnji teden opazili, ko je ponovno vozil neregistriran osebni avtomobil, brez nameščenih registrskih tablic. Policista sta zapeljala za njim in ga pričela ustavljati z uporabo svetlobnih in zvočnih znakov. Voznik se na znake ni odzval, hitrosti vozila ni zmanjšal in ni ustavil, temveč je hitrost še pospešil in nadaljeval z vožnjo proti Mariboru. Skozi naselje Miklavž je vozil s hitrostjo preko 100 km/h, med vožnjo pa vsa vozila, ki jih je dohitel, prehitel po nasprotnem smernem vozišču, enkrat tudi daljšo kolono vozil. Pred naseljem Maribor, na Ptujski cesti, je dohitel dva osebna avtomobila in ju prehitel po nasprotnem pasu, čeprav je nasproti avtomobil. Voznik tega vozila je moral zavirati in se umakniti skrajno desno, da je preprečil čelno trčenje, vendar je kljub temu med vozili prišlo do stika. Bežeči voznik na mestu prometne nesreče ni ustavil, temveč je s pospešeno vožnjo nadaljeval po Ptujski cesti v naselje Maribor.

Kasneje je z nezmanjšano hitrostjo večkrat zapeljal skozi križišče pri rdeči luči na semaforju ter zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal čez dvignjen robnik na zelenico in z levim bočnim delom vozila trčil oziroma oplazil deblo manjšega okrasnega drevesa. Hkrati je z desnim prednjim vogalnim in bočnim delom vozila trčil v kovinski drog z dvema prometnima ogledaloma. Tudi po tem vozila ni ustavil, temveč je zapeljal čez pločnik in nadaljeval z vožnjo, nakar je vozilo zapustil in peš pobegnil s kraja.

Policisti so voznika kasneje izsledili in ga preizkusili z indikatorjem alkohola, ki pa ni pokazal znakov alkoholiziranosti. Odredili so mu tudi postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, ki pa je pokazal pozitiven rezultat. Ob tem je voznik, ki nima vozniškega dovoljenja, vozil neregistriran osebni avtomobil, brez nameščenih registrskih tablic in brez sklenjenega ustreznega zavarovanja za vozilo. Zaradi vseh opisanih kršitev ga bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, tokrat pa so mu zasegli tudi vozilo.