Podjetja in podjetniki lahko pokličejo na telefonsko številko 08 200 1003, in to v ponedeljek, torek in četrtek med 8. in 15. uri, v sredo med 7. in 17. uro ter v petek med 8. in 13. uro, so pojasnili na Fursu.

Na številki bodo lahko zavezanci dobili informacije s področij, kot so obračuni davčnega odtegljaja oz. REK obrazci, davek od dohodkov pravnih oseb, dohodnina z vidika poslovnih subjektov, davek od dohodka iz dejavnosti, mednarodna obdavčitev poslovnih subjektov, davčni register s področja poslovnih subjektov, obdavčitev sobodajalcev in začetnikov, uporaba e-davkov za poslovne subjekte, knjigovodske kartice za poslovne subjekte, plačevanje davčnih obveznosti za poslovne subjekte, potrdila in razkritja za poslovne subjekte ter splošne informacije.

Za vprašanja s področja nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za pravne osebe, davka na motorna vozila in davka na promet nepremičnin so uslužbenci finančne uprave medtem na voljo na telefonski številki 08 200 1001, za vprašanja s področja davčnih blagajn pa na številki 08 200 1002.