New England je izgubil štiri od zadnjih šestih tekem, ključni pa sta bili prav zadnji dve. Zavoljo neuspeha v zadnjem krogu končnice proti Miami Dolphins je bil prikrajšan za neposredno uvrstitev v četrtfinale, v sobotnem nastopu pa ni bil kos ekipi Titans, ki je slavila z 20:13.

Šestkratni prvaki lige in zmagovalci Super Bowla 2015, 2017 in 2019 so zadnje tri sezone igrali na zaključnem spektaklu lige NFL. Zadnjih devet let so bili prosti v prvem krogu, to sezono pa so začeli z osmimi zmagami. Na naslednjih osmih tekmah so nato slavili le še štirikrat.

Izpad New Englanda postavlja pod vprašaj nadaljevanje kariere enega najboljših igralcev v zgodovini tega športa, podajalca Toma Bradyja.

Dvainštiridesetletni superzvezdnik, ki ima šest naslovov prvaka, štirikrat pa je bil izbran za najkoristnejšega igralca Super Bowla, je po porazu povedal, da je še prezgodaj govoriti o prihodnosti. "Rad imam to igro, zato se bom težko poslovil od tega športa. V tem trenutku, ne vem, kaj me čaka," je dejal Brady.

Poleg New England Patriots so se pred domačimi gledalci poslovili še New Orleans Saints in Philadelphia Eagles. Prvi so izgubili po podaljšku proti Minnesoti Vikings z 20:26, Philadelphio pa je s 17:9 ugnal Seattle Seahawks. Edino domačo zmago v takoimenovanem wild card weekendu je zabeležil Houston Texans, ki je po podaljšku z 22:19 premagal Buffalo Bills.

Pari četrtfinala oziroma konferenčnega polfinala so Baltimore Ravens - Tennesse Titans ter Kansas City Chiefs - Houston Texans v konferenci AFC ter San Francisco 49ers - Minnesota Vikings in Green Bay Packers - Seatle Seahawks v konferenci NFC.

Omenjeni dvoboji bodo 11. in 12. januarja, polfinale bo 19. januarja, Super Bowl pa je na sporedu 2. februarja v Miamiju.