Požar so pogasili gasilci mariborske gasilske brigade ter štirih prostovoljnih gasilskih društev iz Hoč, Peker, Radvanja in Bohove. Kot so v soboto sporočili iz uprave za zaščito in reševanje, so bili trije objekti povsem uničeni, eden pa poškodovan.

Po informacijah Gasilske brigade Maribor je med gašenjem eksplodirala jeklenka z gospodinjskim plinom. V objektih je bilo še 20 jeklenk z gospodinjskim plinom in CO2, ki so jih gasilci odnesli na varno.

V preiskavo se je po pisanju Večera aktivno vključil tudi Iztok Tomšič, predsednik Smučarskega kluba Pohorje, ki upravlja z Lisičkinim brlogom, gostinskim objektom tik pod vrhom Belleuveja. Varnostne kamere so pokazale veseljačenje in razgrajanje skupine mladih, kar je na terasi brunarice preraslo v vandalizem.

Tomšič je časniku povedal, da ne verjame, da je bil ogenj namerno podtaknjen, pač pa naj bi bil požar posledica razgrajanja nočnih obiskovalcev. Policisti naj bi prijeli najmanj tri, stare okoli dvajset let, ki naj bi bili sicer z območja Ljubljane.

Če se bo izkazalo, da so ogenj zanetili z neodgovornim ravnanjem, jim grozi ovadba za povzročitev splošne nevarnosti iz malomarnosti in s tem denarna kazen ali zapor do enega leta, v primeru obtožb za nameren požig pa jim grozi celo do osem let zapora.