Še trije dnevi in na Švedskem ter Norveškem in v Avstriji se bo začelo 14. evropsko prvenstvo v rokometu. Na njem bo slovenska reprezentanca nastopila z novim selektorjem Ljubomirjem Vranješem, ki je z igralci poskrbel za dobro popotnico. Slovenija je namreč na zadnjih dveh pripravljalnih tekmah ugnala Severno Makedonijo in v soboto še Črno goro. Vranješ je danes dokončno oblikoval osemnajsterico, ki bo potovala na prvenstvo stare celine. Brez mesta v izbrani vrsti sta ostala vratar Urban Lesjak in desni zunanji rokometaš Žiga Mlakar.

Slovenska izbrana vrsta bo v Skandinavijo odpotovala v sredo popoldne. Na prizorišče prvenstva stare celine bodo odšli krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Kristjan Horžen in Igor Žabić, zunanji igralci Dean Bombač, Nejc Cehte, Jure Dolenec, Nik Henigman, Vid Kavtičnik, Borut Mačkovšek, Rok Ovniček in Miha Zarabec, krila Darko Cingesar, Blaž Janc, Tilen Kodrin, Gašper Marguč in Mario Šoštarić ter vratarja Klemen Ferlin in Urh Kastelic. »Odločitev je bila težka, saj smo imeli nazadnje na pripravah 20 odličnih igralcev. Na evropsko prvenstvo potujemo z 18 igralci. Dve rezervi bomo tako imeli na Švedskem, saj pravila med tekmovanjem dovoljujejo zamenjave igralcev, dve pa v domovini. Slednji bosta Urban Lesjak in Žiga Mlakar. Na takšno odločitev je vplivala predvsem forma igralcev na reprezentančnih pripravah in v klubskih selekcijah. Precej poudarka bo v naši ekipi namenjenega igri v obrambi, zato je bil tudi to eden izmed razlogov pri izboru rokometašev,« je pojasnil Ljubomir Vranješ.

Slovenski selektor je bil sicer po visoki zmagi proti Črni gori izjemno zadovoljen. »Moji varovanci so na obeh pripravljalnih tekmah prikazali zelo dobro igro. Mnoge zadeve so me zadovoljile v napadu in obrambi, predvsem pa me veseli pozitivna energija in kolegialnost mojih rokometašev na igrišču ter zunaj njega.«