Do nesreče je prišlo okoli 1. ure zjutraj, ko je voznik, po navedbah avstrijske tiskovne agencije APA 28-letni domačin, pri kraju Luttach z veliko hitrostjo zapeljal v množico. Policija dogodek obravnava kot nesrečo in ne kot namerno dejanje.

Med poškodovanimi so po neuradnih informacijah štirje huje ranjeni, medtem ko je voznik nesrečo preživel in so ga že aretirali. V krvi naj bi imel skoraj dva promila alkohola, testirali pa so ga tudi na prisotnost drog. Na kraju nesreče je posredovalo 160 gasilcev, reševalcev in drugih sil.

Gasilci so potrdili, da so vsi ubiti nemški turisti, stari od 20 do 25 let. Šlo naj bi za skupino Nemcev, ki so v Italijo prišli na smučarske počitnice. Ko jih je zadel avtomobil, so se vračali iz kluba, v katerem so preživeli večer.

Nesreča se je sicer zgodila nedaleč od meje z Avstrijo. Luttach ima okoli 1000 prebivalcev in je poznan kot zimsko letovišče in smučarsko središče. »Grozljiv prizor, ljudje na tleh, kriki bolečine, tragedija ... nimamo besed,« je za italijanski časnik Corriere della Sera, ki ga povzema francoska tiskovna agencija AFP, dogajanje opisal nek hotelski receptor. »Večkrat smo pozvali, naj se na tej cesti postavi radar,« je dodal. »Novo leto se je začelo s tragedijo,« pa je novinarjem dejal guverner Južne Tirolske Arno Kompatscher.

Nemško zunanje ministrstvo je medtem sporočilo, da je nemški konzulat v Milanu v tesnih stikih z italijanskimi oblastmi, ki nadaljujejo identifikacijo žrtev.