Španec je s 6:3 in 7:5 ugnal Nikoloza Basilašvilija, Đoković pa je bil v dveh podaljšanih igrah boljši od Kevina Andersona. Avstrijec Dominic Thiem se je v Sydneyju srečal s Hrvatom Borno Ćorićem in izgubil s 6:7, 6:2 in 3:6. Hrvati so dobili tudi prvi dvoboj - Marin Čilić je prav tako v treh nizih odpravil Dennisa Novaka, tako da je bil dvoboj odločen že pred igro parov.

Po dveh partijah so bili odločeni tudi dvoboji Francija - Čile, Srbija - JAR, Japonska - Urugvaj in Španija - Gruzija, medtem ko je Argentina ugnala Poljsko šele v dvojicah. Maximo Gonzalez in Andres Molteni sta bila s 6:2 in 6:4 boljša od Huberta Hurkacza in Lubasza Kubota.

Prvi dan so zmagale Belgija, Bolgarija, Kanada, Norveška, Rusija in Avstralija. Na prvem ekipnem pokalu ATP nastopa štiriindvajset reprezentanc, ki so v Brisbanu, Sydneyju in Perthu razdeljene v šest štiričlanskih skupin. Osem najboljših ekip bo napredovalo v izločilne boje. Nagradni sklad pokala ATP je petnajst milijonov dolarjev, igralci pa bodo za zmage prejeli tudi točke za lestvico ATP.