V Zrečah se je na praznični četrtek 2. januarja na drugem delu sklepnih priprav na treningu zbralo 20 slovenskih reprezentantov. S prvega prednovoletnega seznama 24 kandidatov za EP so po odločitvi selektorja Ljubomirja Vranješa odpadli Rok Zaponšek, Gregor Potočnik (oba Csurgo, Madžarska), Matic Grošelj (Celje PL) in Simon Razgor (Meškov Brest, Belorusija), medtem ko so zaradi klubskih in zasebnih obveznosti z zamudo prišli Dean Bombač (Pick Szeged, Madžarska), Nejc Cehte, Urban Lesjak (oba Hannover), Urh Kastelic (Göppingen) in Miha Zarabec (Kiel, vsi Nemčija). Včeraj so Slovenci na prvi pripravljalni tekmi v Slovenj Gradcu premagali Severno Makedonijo s 33:28 (19:12), danes ob 17.30 pa jih v Trbovljah čaka še drugi in sočasno zadnji test s Črno goro.

Na tekmi v nabito polni dvorani na Koroškem (1100 gledalcev) si je po šestih zaporednih začetnih izenačenjih – od 1:1 do 6:6 – Slovenija šele v 16. minuti prvič priigrala dva gola prednosti (8:6), zgolj deset minut kasneje pa je njen naskok znašal že plus sedem (15:8). Severna Makedonija, ki bo na EP igrala v skupini B na Dunaju proti Češki, Avstriji in Ukrajini, je po desetih minutah drugega polčasa pridelala rekordni zaostanek devetih golov (17:26), v končnici pa je po dvakrat minus osem (24:32, 25:33) omilila poraz.

Slovenska reprezentanca, v kateri je selektor Vranješ zaradi velikega števila igralcev zelo veliko menjaval, je nastopila v naslednji zasedbi: Lesjak, Kastelic, Blagotinšek 3, Henigman 4, Marguč 4, Kavtičnik 1, Cingesar 5, Cehte 2, Kodrin 1, Šoštarić 2, Horžen 2, Žabić 2, Ovniček 2, Bombač 1, Mačkovšek 4, Mlakar. Po današnjem dvoboju s Črno goro, domovino prejšnjega selektorja Veselina Vujovića, bo Vranješ izbral 16 potnikov za EP, ki bodo na Švedsko odpotovali v sredo, 8. januarja.