S posnetka pretepa, ki so ga objavili na družbenih omrežjih, je sicer težko razbrati, katere besede so bile izrečene, a Tomović trdi, da naj bi napadel zaradi provokacij na podlagi narodnosti.

Tomović naj bi v resničnostnem šovu tekmovalki Ivi Grgurić prepovedal, da poje pesmi o nogometnem klubu Dinamo, saj so vendarle v Srbiji, ko sta se med seboj pomerila Tomović in Subašić, pa naj bi se sklicevala na svoje navijaške korenine. Tomović naj bi Subašiću grozil, da zdaj vidi, kako udarijo cigani, torej navijači Crvene zvezde.

Subašić je po pretepu na svojem instagramu že napovedal tožbo, sam pa se brani, da Tomovića ni nikoli žalil na podlagi njegove nacionalnosti, temveč da je prav on ta, ki žali z nacionalizmi.

S pretepom trenutno največ želi iztržiti televizijska postaja Pink, ki predvaja resničnostni šov Zadruga, saj na svoji strani objavlja posnetke pretepa in še dodatno podpihuje govorice, da je prišlo do žaljenja na podlagi nacionalnosti. Številni pa jim očitajo predvsem to, da je tako nasilen tekmovalec, kot je Tomović, še vedno v resničnostnem šovu.

Tomović je bil namreč pred časom že izključen iz Zadruge, saj je udaril eno od tekmovalk, Aleksandro Subotić, nasilen naj bi bil tudi do svoje nekdanje partnerice, ki je zanj za srbske medije dejala, da je psihopat. Tomović naj bi bil v preteklosti obsojen na šest mesecev zapora in dve leti pogojne zaradi pozivanja k nacionalnemu, rasnemu in verskemu sovraštvu ter zaradi groženj s smrtjo.

Pripravili Špela Žagar in Staša Jovanović