Poleg prvega transspolnega superjunaka, ki bo najverjetneje nastopil v novem nadaljevanju sage o Maščevalcih, bo Marvel letos predstavil tudi prvega gejevskega junaka, in sicer v filmu The Eternals. V njem bo tudi prvi gluhonemi superjunak, prvega azijsko-ameriškega superjunaka pa bodo predstavili v filmu Shang-Chi.

Kot je med vrsticami povedal Feige, so pogum, da tudi superjunakom privoščijo nekaj raznolikosti, dobili po uspehu Črnega panterja in filma Stotnica Marvel, kjer je bila glavna junakinja ženska. Tako so namreč ugotovili, da je občinstvu všeč, če se prepozna v njihovih junakih, in da si to priložnost zasluži še kdo drug kot samo beli moški.

Do zdaj je bil v Marvelovem svetu edini junak, ki je imel obrise transspolne osebe, Sera iz filmov o Thoru, ki je bil eden od angelov iz moške skupine Ancharites, ki je pozneje postal ženska. Naslednji film o Thoru naj bi v kinematografe prišel leta 2021.

Film The Eternals naj bi v kinematografe prišel novembra, v njem pa bodo med drugimi igrali Angelina Jolie, zvezdnika iz Igre prestolovRichard Madden in Kit Harington, Salma Hayek in drugi.