Enajstletnik za volanom

Kar se Janezek nauči, to Janez zna, kajne? Priljubljeno reklo vendarle ne pride prav v vsakem primeru. Kakšnem, se vprašate? Denimo v primeru, ki so ga na silvestrovo obravnavali novomeški policisti. Poleg tega, da so trem voznikom zasegli avtomobile, jih je četrti še posebno presenetil. Za volanom je namreč sedel enajstletni otrok. Vendar ne mislite, da se je na pot odpravil sam! Situacijo je imel povsem pod nadzorom njegov oče, ki je bil na sovoznikovem sedežu. Dvojica se je na avanturo podala v avtu, ki mu je registracija potekla dva tedna prej, oče pa se je z nje seveda vrnil s kaznijo. Ali je oče sina prosil, naj ga »zategne« domov, ker je spil kakšen kozarček preveč, ni znano. Prav tako ni znano niti, ali so policisti pri otroku preverjali prisotnost alkohola tako kot pri leto dni mlajšem dečku na Vrhniki, ko je ta pred kakšnim mesecem s kolesom trčil v avto.

Kirurg zažgal pacientko

Da so tudi »angeli v belem« zmotljivi, kaže zgodba iz romunske bolnišnice. Šestinšestdesetletni pacientki z rakom so z operacijo skušali rešiti življenje, a se je dobra misel s ščepcem nepazljivosti spremenila v pravo tragedijo. Pri gospe so v bolnišnici v Bukarešti na operacijski mizi uporabili razkužilo na osnovi alkohola, ker pa so ob tem uporabljali električni skalpel, je ob stiku s kožo izbruhnil požar, v katerem je pacientka dobila opekline po skoraj polovici telesa in nekaj dni pozneje umrla. Družinskim članom »nepomembnih« podrobnosti sprva niso niti razlagali in so jim sporočili le, da je šlo za nesrečo. Kako je sorodnica umrla, so izvedeli šele iz medijev. Minister za zdravje je že napovedal preiskavo »travmatičnega incidenta«, upa pa, da se bodo iz te mučne epizode vsi skupaj kaj naučili.

Otroci pregnali tatu avta

Izjemno slabo in sramotno se je za ameriškega tatu končal neposrečen podvig. Pred čikaško picerijo si je ogledoval svojo naslednjo tarčo in se odločil za terenca, ki ga je moški zapustil, ker je šel po hrano. Skočil je vanj in odpeljal. Napaka. Ni namreč preveril, ali je avto prazen. Najprej ga je z zadnjega sedeža nahrulila 16-letnica, kdo za vraga da je in naj takoj izgine. Za verbalne grožnje se ni zmenil, prav tako je zagrozil, da bo ustrelil obe s štiriletnico, ki je sedela z njo, če ne zapustita vozila. V zgodbo se je vključil še tretji, devet let star potnik. Ta je mladega tatu s tablico mahnil po betici, najstnica pa ga je začela daviti. Pol minute in nekaj ulic kasneje je nepridiprav pobegnil pred nevarnimi otroškimi rokami, nedolgo zatem pa ga je policiji že uspelo ujeti.

Hrvatom se meša za volanom

Hrvaškim voznikom nov in strog prometni zakon krati spanec. Tako je vsaj videti glede na zgodbe naših južnih sosedov. Pred kratkim smo pisali o taksistki, ki je na mirno decembrsko nedeljsko jutro namlatila starejšo gospo z njeno palico, ker ta ceste ni prečkala po zebri, pred nekaj dnevi pa so se zgražali nad voznikom, ki je na prehodu za pešce zbil invalida v vozičku. Ker je kraj nesreče zapustil, družina nesrečnika zbira informacije kar prek spleta. Nekega 45-letnika pa je na kraj obupa spravilo dejstvo, da v središču prestolnice ni dobil parkirnega prostora. Neki večer je zapeljal na dvorišče stanovanjske stavbe, kjer pa so bila vsa mesta zasedena. In kar je še huje – šlo je za tuje registrske tablice. Avte je zaparkiral, šel po nož ali izvijač in vsem preluknjal gume. Policija ga je že prijela.

Želva piromanka

Hišni ljubljenčki niso vedno najboljši čuvaji hiše. Nedavno je britanski haski zanetil manjši požar, ko mu je uspelo prižgati mikrovalovno pečico s kruhom v njej. Za božič pa je njegov 45-letni sodržavljan storil podobno. Želvak Viktor, ki ga lokalni mediji opisujejo kot »namrgodenega«, je namreč prevrnil svetilko in na postelji zanetil ogenj. Sosedi so slišali alarm in poklicali gasilce, ki so pogasili ogenj, želvo pa rešili. Gasilci so se pošalili, da je »jezno« žival rešil božični čudež.