Center za obveščanje je bil o požaru obveščen približno deset do devetih dopoldne. Nekaj minut pozneje je Bojan Kos s kranjske policijske uprave že sporočil, da so se gasilci lotili svojega dela in da po prvih podatkih v ognju ni bil nihče poškodovan. Policija je okoliške prebivalce opozarjala, naj zaprejo okna in se ne zadržujejo v okolici intervencije.

Malo pred 10.30 so požar v Dovju že omejili, kasneje so gasili le še posamezna pogorišča. Izkazalo se je, da je ogenj poškodoval štiri objekte, ki se držijo drug drugega. Dve stanovanjski hiši in eno gospodarsko poslopje so utrpeli hujše poškodbe. Stanovalci so se še pred začetkom intervencije sami umaknili na varno, gasilci pa so pred ognjem rešili 13 živali. Za tri odrasle stanovalce je prenočišče zagotovil kranjskogorski občinski štab civilne zaščite, dve osebi pa sta zatočišče našli pri sorodnikih. Do nadaljnjega bo na kraju ostala požarna straža, je sporočil Kos.

Požar je gasilo 105 gasilcev Gasilsko reševalne službe Jesenice in vsa okoliška gasilska društva občine Kranjska Gora z 22 vozili. Policija je opozarjala na spolzke ceste zaradi gašenja in nizkih temperatur. Kriminalisti so že začeli ogled, da bi ugotovili vzrok požara.