Nick Gordon je umrl star 30 let, njegovo smrt pa je za medije potrdil njegov odvetnik Joe Habachy. Ta o podrobnostih smrti ni želel govoriti, je pa dodal, da je tragično gledati, kakšne posledice je imela odvisnost od drog na skupino mladih ljudi s takšnim potencialom. S tem se je skliceval na Gordonovo zgodovino z družino Whitney Houston, saj je zdaj že pokojna pevka Gordona posvojila, ko je bil star 12 let. Gordon je bil brez staršev, pevka pa ga je posvojila kmalu po ločitvi od svojega moža Bobbyja Browna leta 2007. Gordon je bil vzgojen kot brat pevkine hčere Bobbi Kristine Brown, a se je pozneje izkazalo, da sta bila mladostnika tudi romantično povezana.

Leta 2012, ko je zaradi prevelikega odmerka drog umrla Whitney Houston, je namreč v javnost prišla informacija, da sta Gordon in Bobbi Kristina Brown par, njuno razmerje pa je bilo osrednja točka kratkotrajnega resničnostnega šova The Houstons: On Our Own. Pritiski javnosti so bili vedno močnejši, Bobbi Kristino Brown pa so januarja 2015 našli neodzivno v kopalni kadi, podobno kot tri leta prej njeno mater. Bobbi Kristina Brown je bila pol leta v komi, nato pa je umrla. Čeprav proti Nicku Gordonu takrat ni bila vložena kazenska ovadba, so ga v civilni tožbi vendarle spoznali za odgovornega za njeno smrt in mu naložili 36 milijonov dolarjev odškodnine. Družina Bobbi Kristine je Gordonu očitala, da ji je prav on dal mešanico drog in jo nato namerno utopil, ker pa se Gordon ni prikazal na sodišču, je to ugodilo družini, Gordonu pa naložilo denarno kazen. Gordon je ves čas vztrajal, da je naredil vse, da bi rešil svojo partnerico, ki jo je pred začetkom romance videl kot svojo mlajšo sestro.

Medtem ko je bila Bobbi Kristina v komi, je Gordon nastopil v oddaji dr. Phila, v kateri ga je slavni televizijski psiholog prepričal, naj gre na odvajanje. Gordon je to kmalu zatem tudi storil, a po kratkem času obupal. Čeprav naj bi se v zadnjih letih Gordon izogibal drogam, naj bi bil prav prevelik odmerek heroina kriv za njegovo smrt.

Gordon naj bi se nedavno razšel s svojim dekletom Lauro Leal, ki ga je obtožila nasilja v družini, zaradi česar je bil tudi večkrat aretiran. Laura Leal je v intervjuju za tabloid leta 2017 podrobno opisovala primere, ko jo je Gordon pretepel, potem ko je popival, a je pozneje opustila tožbo proti njemu, rekoč, da je sama enako kriva za incident kot Gordon sam. V zadnjih mesecih naj se par ne bi videval tako pogosto, saj sta si pustila nekaj prostora za pomiritev, novica o Gordonovi smrti pa naj bi Lauro Leal zelo pretresla.

V zvezi z Gordonom so se v zadnjih letih razširile številne zlobne govorice in teorije. Bobbi Kristina Brown je bila namreč edina dedinja posestva Whitney Houston, zato so številni menili, da se je Gordon s svojo nebiološko sestro zapletel in zaročil zato, da bi tudi sam dobil dostop do dediščine, saj mu pevka v svoji oporoki ni zapustila ničesar, kljub temu da jo je klical mama in da si je na roko vtetoviral njen obraz.

Whitney Houston je bila ena največjih glasbenih zvezdnic 80. in 90. let prejšnjega stoletja, njena največja uspešnica pa je bila priredba skladbe Dolly PartonI Will Always Love You, ki jo je zapela za film Telesni stražar, v katerem je leta 1992 igrala s Kevinom Costnerjem.