V dresu Milwaukeeja se je izkazal Giannis Antetokounmpo z 32 točkami. Milwaukee je prišel do svoje še 31. zmage na 36 tekmah, kar je najboljši dosežek v zgodovini te franšize. V sezoni 1971/72 je ekipa Bucks pod taktirko slovitega Kareema Abdul-Jabbarja po odigranih začetnih 36 tekmah prišla do razmerja 30:6.

Zelo dobro gre tudi ekipi Los Angeles Lakers, ki je z razliko desetih točk nadigrala Phoenix Suns. Izkazal se je prvi zvezdnik lige NBA LeBron James, ki je prišel do svojega osmega statističnega trojnega dvojčka v sezoni z 31 točkami, 13 skoki in 12 asistencami.

Kljub zmagi pa trener Frank Vogel ni bil zadovoljen, saj je rezervna postava v drugem polčasu skoraj zapravila vodstvo 36 točk, v igro pa je nato znova moral poslati prvi imeni začetne peterke Jamesa in Anthonyja Davisa, ki je tekmo končal s 26 točkami in 11 skoki.

Jezerniki so z razmerjem 27:7 najboljša ekipa zahodnega dela konference, medtem ko je Phoenix, ki je vpisal še deveti poraz na 11 tekmah z razmerjem zmag in porazov 13:21 v spodnjem delu razpredelnice zahoda.

Vsega skupaj so odigrali štiri tekme. Košarkarji Washington Wizards so pod domačima obročema klonili proti gostujoči zasedbi Orlando Magic s kar 101:122. V ospredju Orlanda, ki je prekinil niz štirih porazov, je bil par DJ Augustin in Nikola Vučević s skupnim izkupičkom 45 točk.

Ekipa New York Knicks pa je bila na domačem parketu za najmanj en razred boljša od gostujočega kolektiva Portland Trail Blazers s 117:93.

Američane, ki so nori na statistiko, je razveselil en podatek. Mitchell Robinson se je vpisal v zgodovino kratkohlačnikov kot tretji košarkar Knicks, ki je na tekmi iz igre metal 11:11, ne da bi enkrat zgrešili. Pred Robinsonom je takšen dosežek uspel Bernardu Kingu januarja 1984 in Johnnyju Newmanu januarja 1988.

Ekipe s slovenskim pridihom v ligi NBA januarske tekme čakajo v noči na petek. Denver Nuggets z Vlatkom Čančarjem bo igral v gosteh pri Indiani, Miami Heat Gorana Dragića bo gostil Toronto Raptors, Dallas Mavericks Luke Dončića pa bo gostil Brooklyn Nets.