V zgodnjih jutranjih urah novega leta so ob obalni avtocesti v Novem Južnem Walesu približno 200 kilometrov od Sydneyja našli mrtvega moškega v zgorelem avtomobilu, je sporočila policija. Še eno truplo pa so danes našli v avtomobilu v bližini počitniškega naselja Sussex Inlet, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Reševalne službe opozarjajo, da bi se število žrtev lahko še zvišalo, saj v zadnjih dneh pogrešajo več oseb.

V vzhodnem Gippslandu v zvezni državi Viktorija je v torek zgorelo najmanj 43 hiš, v Novem Južnem Walesu pa 176, poroča britanski BBC. Ogenj je uničil štiri milijone hektarjev površin. Doslej je bilo v Avstraliji v požarih po podatkih državnih gasilskih služb uničenih več kot 1400 domov.

Reševalne službe skušajo danes doseči na tisoče ljudi, ki so ujeti v požarih. Novo leto je na plažah Mallacoote v Viktoriji na jugovzhodu Avstralije, kamor so se v torek zatekli pred ognjenimi zublji, pričakalo približno 4000 ljudi. Policija jim je s čolni dostavila vodo, hrano, zdravila ter medicinske pripomočke.

Pogoji so se danes sicer nekoliko izboljšali, vendar pa v Avstraliji še vedno gori več kot 100 požarov.

V Viktoriji so danes za dve uri odprli glavno cesto, da bi ljudje lahko odšli na varno. Premierka Novega Južnega Walesa Gladys Berejiklian je sporočila, da bodo delavci izkoristili ugodne vremenske razmere za čiščenje cest in ponovno vzpostavitev oskrbe z električno energijo. Opozorila pa je, da v nedeljo znova pričakujejo visoke temperature.