V Garmischu je prvo mesto iz prve serije za premierno zmago v svetovnem pokalu zadržal norveški skakalec Lindvik, za njim pa sta se zvrstila Karl Geiger na drugem in Dawid Kubacki na tretjem mestu. Peter Prevc je torej osvojil 12. mesto, v finalu je pridobil sedem mest, Domen prevc je zadržal 17., Timi Zajc 18., Anže Lanišek pa je zasedel končno 21. mesto. Branilec skupne zmage in zmagovalec uvodnega Oberstdorfa Rjoju Kobajaši je bil četrti. Japonec tako še naprej vodi v skupnem seštevku novoletne turneje, 6,3 točke ima pred najbližjim zasledovalcem Geigerjem.

Slabša prva serija Slovencev

Kot prvi od slovenskih skakalcev se je v 3. paru z Rusem Jevgenijem Klimovim pomeril Anže Lanišek (128,0 m; 121,3 točke) in svojega tekmeca premagal za vsega desetinko točke (26. mesto). Timi Zajc (18. mesto) je bil boljši od Japonca Naokija Nakamure, s 129 metri in 128,9 točke pa je nato Domen Prevc (17. mesto) preskočil Kanadčana Mackenzieja Boyd-Clowsa. V prvi seriji današnje tekme na izpadanje je bilo 129 metrov in 127,8 točk Petra Prevca dovolj za 19. mesto, Rok Justin je izpadel v dvoboju z dvakratnim zmagovalcem turneje Poljakom Kamilom Stochom.

Pred Poljakom Dawidom Kubackim in Karlom Geigerjem je z izjemnim skokom vodil Norvežan Marius Lindvik (143,5 m in 147,7 točk). Branilec skupne zmage in zmagovalec uvodnega Oberstdorfa Rjoju Kobajaši je bil na 4. mestu.

Peter Prevc v kvalifikacijah tretji

V torkovih kvalifikacijah je bilo za drugo tekmo nemško-avstrijske turneje uspešnih pet Slovencev, najboljši med njimi je bil Peter Prevc, ki mu je uspel zelo dober skok. Skupaj s Kobajašijem je imel tretjo oceno kvalifikacij. »Po dolgem času mi je pri lepi dolžini spet uspelo narediti zelo lep telemark, lahko sem zadovoljen. Skok je bil vrhunski, tu se veliko stvari ne da izboljšati,« je po dobrem nastopu povedal prvi slovenski adut Prevc in poudaril: »Treba bo le ostati zbran.«