Kot so sporočili z Radia Capris, je bila letošnja akcija posebna v vseh pogledih. Poleg zbranega denarja, ki ga bodo namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenija (ZPMS) za pomoč družinam z Obale, so v Caprisovem terenskem studiu predvsem med božičnimi prazniki beležili tolikšno gnečo, da so morali darovane praznične dobrote večkrat dnevno, pa tudi pozno zvečer odvažati v zbirni center koprskega društva prijateljev mladine.

Po besedah generalne sekretarke ZPMS Brede Krašna so material, ki so ga sprejeli na Društvu prijateljev mladine Koper, že predali družinam v obliki prazničnih daril. Seveda pa bodo s svojim delom nadaljevali tudi po praznikih, ko bodo razdelili še preostale pakete pomoči družinam v stiski.

Ekipa radia pa je danes obiskala koprske brezdomce in jim namenila še zadnje prejete praznične donacije. "Tudi brezdomci si zaslužijo občutiti čar praznikov, zato smo se odločili, da akcijo letos sklenemo v njihovem dnevnem centru," ob zaključku akcije pravi odgovorni urednik radia Mitja Čehovin.