»Če se osredotočim na zadnjih šest let, sem posebej zadovoljen s tem, kako se je Wada spopadala z izzivi od leta 2014 naprej,« je dejal Reedie. Spomnil je, da je prav omenjena kriza vodila k ustanovitvi posebnega preiskovalnega servisa znotraj Wade, ki je imel ključno vlogo pri nedavni odločitvi, da Rusijo izločijo z velikih mednarodnih tekmovanj zaradi manipulacij z dopinškimi podatki.

Ruska protidopinška agencija Rusada je v petek sicer objavila, da se bo na odločitev pritožila. Tako bo zadnjo besedo pri tem imelo športno arbitražno razsodišče v Lozani, pravi Reedie, ki se mu mandat konča danes. »Skozi ves ta proces je Wada pokazala voljo, strokovnost in pravna orodja za boj proti največji goljufiji doslej,« meni Reedie.

Wada je 9. decembra odločila, da Rusiji prepove nastope na mednarodnih tekmovanjih za štiri leta, vključno z olimpijskimi igrami 2020 in 2022 ter nogometnim svetovnim prvenstvom 2022. Le tisti ruski tekmovalci, ki bodo dokazali, da so čisti, bodo lahko nastopili na omenjenih tekmovanjih, a pod nevtralno zastavo.