Večina letov, ki naj bi jih stavka prizadela, je domačih. Germanwings je odpovedal lete med Berlinom, Kölnom, Hamburgom in Münchnom, motene pa so tudi povezave v Avstrijo in Švico oz. v Zürich in na Dunaj.

Sindikat Ufo je kabinsko osebje pozval k tridnevni stavki, ker z vodstvom ni uspel najti rešitev glede krajšega delovnega časa. Sindikati bijejo boj z vodstvom koncerna že dlje časa, osebje v matični družbi Lufthansa je za višje plače in boljše delovne pogoje stavkalo oktobra in novembra.

Daniel Flohr iz Ufa je ob najnovejši stavki izpostavil, se lahko odločijo tridnevne aktivnosti tik pred zdajci tudi podaljšati, česar si sicer po njegovih besedah ne želijo.

Francoska tiskovna agencija AFP ob tem poroča, da je prizemljenih ostalo relativno malo letal, zato na letališčih ni znakov kaosa, kakršne so beležili ob preteklih stavkah. Mnogi potniki so lahko rezervirali tudi druge lete, poroča agencija.

Tudi največje nemško letališče v Frankfurtu ne beleži večjih nevšečnosti. Na svojih spletnih straneh so zapisali, da je na letališču normalen dan z občasnimi zastoji pri varnostnih pregledih.