Hokejisti Olimpije so s peto zaporedno zmago v alpski ligi še povečali prednost na prvem mestu, ki znaša štiri točke pred drugouvrščenim Rittnom. Jesenice so bile brez možnosti na gostovanju pri podprvaku Brunicu, ki ga po slovesu glavnega finskega trenerja Petrija Mattila vodi Matej Hočevar. Italijani so slavili s 4:1.

Olimpija je zadnjo domačo tekmo v koledarskem letu proti Vipitenu začela nezbrano in se po štirinajstih minutah znašla v zaostanku dveh zadetkov. Ljubljančani so prevladovali, a so bili zelo nerazpoloženi v napadu. V drugi tretjini so se pobrali in s tremi zadetki zrežirali preobrat, a so se italijanski tekmeci vrnili v igro in bili zelo blizu podaljšku. Slabe štiri minute pred koncem je udarila zmagovita naveza slovenskih prvakov – branilec Logar je udaril z modre črte, Koren pa je preusmeril ploščico za novo zmago najboljšega moštva lige. Tivolski hokejisti so po tekmi na ledu rajali in prepevali z Vilijem Resnikom. »Energija v dvorani je bila prava, zato nismo smeli izgubiti tekme,« se je smejalo trenerju Gregorju Polončiču, ki je ostal brez pomembnega branilca Marka Čepona. Ko je prejšnji teden na gostovanju v Cortini dosegel zmagoviti zadetek v podaljšku, ga je ob proslavljanju gola poškodoval soigralec Rajsar. Po današnjem podrobnem pregledu v bolnišnici bo znano, koliko časa bo odsoten z ledu.

Jeseničani so povedli na gostovanju pri Brunicu, a so Italijani do konca tekme upravičili vlogo favoritov in vpisali zanesljivo zmago. Železarji so znova zdrsnili na trinajsto mesto. Danes ob 19. uri bodo gostili Zell am See, Olimpija pa bo gostovala pri Fassi.