»Koliko zvezdic sem že osvojil, sem prenehal šteti že pred leti,« je biatlonec Klemen Bauer v soboto pospremil novi naslov državnega prvaka v sprintu. V nedeljo je na domači biatlonski postaji na Pokljuki temu dodal še naslov na zasledovalni tekmi. Ob zvezdicah se je malo namuznil, čez da ni bilo izborne konkurence, a še kako dobro ve, da čez dan ali dva šteje le zmagovalec. Če Bauer ne šteje sam, mu pomagamo. Do zdaj je osvojil 16 zvezdic, s čimer se na večni lestvici bliža nekdanji sosedi z grehom v karieri Teji Gregorin. Čeprav je v petek vodja reprezentanc Janez Ožbolt napovedoval nastop Jakova Faka in Mihe Dovžana, Rok Tršan pa je kar sam obljubil, da bo branil naslov, so vsi zaradi lažjega prehlada udeležbo odpovedali. Bauer je tako na sprintu (7,5 km) mladega upa Alexa Cisarja prehitel za 45 sekund, na zasledovanju pa je mladi Kranjčan zaostanek v teoretičnem času dveh kazenskih krogov nadoknadil. Odločil je šele ciljni sprint.

Med biatlonkami je Polona Klemenčič osvojila prva naslova prvakinje. Oba prepričljivo. Bila je edina, ki se je približala Rusinji Olgi Podčufarovi, za katero leta 2020 napovedujejo prihod pod zastavo Slovenije. Zanimivo, da je drugouvrščena Nika Vindišar za Klemenčičevo zaostala 3 minute in 50 sekund, kar je v dolžino okoli kilometer in pol. Svetovni pokal v biatlonu se nadaljuje šele 9. januarja v Oberhofu, 23. januarja bo karavana začela lovske boje na Pokljuki.

Ob dveh tekmah biatloncev so v soboto popoldne z disciplino ekipnega sprinta 29. niz tekem državnega prvenstva začeli tudi v smučarskih tekih. Ob opravičljivi odsotnosti udeležencev Tour de Ski sta med članicami Sara Jazbec in Anja Mandeljc (TSK Triglav Kranj) ubranili naslov, ki ga je lani Anamarija Lampič pritekla z Anito Klemenčič. Drugo mesto sta osvojili tekačici Bleda Alenka Čebašek in obetavna mladinka Lucija Medja. Zgolj nekaj centimetrov je odločalo v dvoboju med člani. Brata Benjamin in Vili Črv (ND Planica) sta bila hitrejša od prve štafete Gorij, za katere sta tekla Miha Ličef in Luka Markun. Na spominski tekmi gorjanskih tekačev je bilo več kot 240 udeležencev.