»Z žalostjo sporočamo, da petkratni finalist @andy_murray ne bo igral v Avstraliji leta 2020, komaj čakamo, da se vidimo leta 2021, Andy!« so v nedeljo v tvitu sporočili organizatorji OP Avstralije.

Dvaintridesetletni Škot je utrpel poškodbo medenice med nastopom za Veliko Britanijo v Davisovem pokalu.

»Tako zelo sem se trudil, da sem lahko po vseh poškodbah znova zaigral na najvišji ravni in sem zato zgrožen, da januarja ne bom mogel igrati v Avstraliji,« je izjavil Murray.

»Letos po turnirju v Avstraliji, ko nisem bil prepričan, ali bom lahko spet igral, sem bil navdušen nad tem, da se bom lahko vrnil v Avstralijo in dal vse od sebe, zato sem še toliko bolj razočaran,« je še dodal.

OP Avstralije z rekordnim nagradnim skladom 71 milijonov avstralskih dolarjev se bo začel 20. januarja in končal z moškim finalom 2. februarja.

Branilca naslova sta Srb Novak Đoković med posamezniki in Japonka Naomi Osaka med posameznicami.

Murray, nekdanja številka ena svetovnega tenisa, zdaj pa 125. igralec sveta, je po odprtem prvenstvu Avstralije zaradi težav s kolkom napovedal konec kariere, potem pa je januarja prestal operacijo kolka, po kateri se je lahko počasi vračal na teniška igrišča. Oktobra je zmagal na turnirju ATP v Antwerpnu, ko je v finalu premagal Švicarja Stana Wawrinko.

Iz britanske zveze so sporočili, da bo Murrayja v januarskem pokalu ATP, nekdanjem Hompanovem pokalu, turnirju mešanih dvojic, zamenjal James Ward.