Dončića sta le dve asistenci ločili od statističnega devetega trojnega dvojčka v drugi sezoni v severnoameriški košarkarski ligi NBA.

Dončić ni bil le najboljši strelec Dallasa, ampak tudi najboljši strelec tekme v dvorani American Airlines Center. Njegov izkupiček iz meta iz igre je znašal 9:23, ostrostrelsko napravo pa bo moral še naravnati, saj je za tri točke zadel enkrat iz šestih poskusov. Prosti met je imel 5:8. »Občutek je bil dober,« je bil po tekmi nasmejan Dončić, čeprav je dodal: »Bilo je, kot da bi tekel maraton, bil sem tako utrujen.«

»Ko zamudite štiri ali pet tekem, je drugače, vendar je bilo super, da smo se vrnili in zmagali,« je dodal Dončić, ki je igral brez vsakršnih minutnih omejitev. Dončić je utrpel zvin desnega gležnja na začetku tekme proti Miamiju 14. decembra ter nato izpustil štiri tekme v dresu Dallasa.

Pri gostujoči ekipi San Antonia Spurs je DeMar DeRozan tekmo končal z 21 točkami.

Ekipo Dallas Mavericks naslednja tekma čaka v noči s sobote na nedeljo, ko bodo Dončić in druščina igrali v gosteh pri Golden State Warriors. Do konca leta Dallas nato čakata še dve gostovanji pri Los Angeles Lakers in Oklahoma City Thunder.