Ljubljančani so slabše začeli tekmo, po prvi tretjini pa so zaostajali za gol. Nadaljevanje je bilo boljše, Žan Jezovšek že takoj na začetku druge tretjine ter Miha Logar na polovici tekme pa sta poskrbela za preobrat. A so tudi domači še enkrat odgovorili in z zadetkom v 39. minuti izenačili.

V zadnji tretjini ni bilo golov, tako da je sledil podaljšek, ki so ga v svoj prid odločili gostje. Mark Čepon je z zadetkom po minuti in pol poskrbel za zmago zeleno-belih, s katero so ostali na prvem mestu regionalnega tekmovanja, imajo dve točki prednosti pred Rittnom.

Naslednjo tekmo bodo ljubljanski hokejisti igrali doma, njihov tekmec bo v soboto v dvorani Tivoli ekipa iz Vipitena.

Jeseničani premagali Kitzbühel

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige premagali Kitzbühel s 5:2 (2:0, 2:2, 1:0). Jeseničani so se, potem ko so doživeli veliko razočaranje na derbiju z Ljubljančani, pobrali in dosegli dve zaporedni zmagi. Na gostovanju pri drugi ekipi Vienna Capitals so slavili s 6:1, danes so imeli za tekmece nekoliko bolj konkurenčno ekipo. Začetek je bil za železarje odličen, saj so prvič zadeli že v drugi minuti, ko je bil uspešen Jaka Šturm, vodstvo je v 14. povišal Blaž Tomaževič. A nato so v drugi tretjini popustili in dovolili tekmecem, da so izenačili. Vendar pa so se tudi hitro pobrali in z dvema zadetkoma v dobri minuti (Marko Djumić, Andrej Tavželj) še pred koncem drugega dela poskrbeli za mirno nadaljevanje. Naslednja tekma Jeseničane čaka v soboto, ko bodo gostovali pri lanskem podprvaku Pustertalu. sta