Znamki Nike in Jordan sta novico objavili na twitterju, kjer so zapisali Družina leti skupaj in v kratkem videu z Luko Dončićem sporočili: Res je. Dobrodošel v družini.

Novico so potrdili tudi na uradni spletni strani slovenskega zvezdnika, kjer so zapisali, da je Dončić z znamko Jordan Brand podpisal petletno pogodbo ter da bodo podrobnosti podpisa znane v prihodnjih dneh.

Na strani dodajajo, da je Dončić tako postal tudi prvi evropejski košarkar, ki je podpisal pogodbo z omenjeno znamko in da obstaja velika verjetnost, da se bo po zvinu gležnja znova vrnil na parket v noči na petek, ko bo njegov Dallas Mavericks gostil San Antonio Spurs.

Okoli 100 milijonov dolarjev za petletno pogodbo

Dončić je, kot so poročali ameriški mediji, po večmesečnem preizkušanju različne obutve sklenil, da bo v naslednjih letih nosil športne čevlje znamke Jordan Brand. V soboto je novinar medijske hiše The Athletic Tim Cato, ki je specializiran za košarko ter novice o Dallas Mavericks, prek twitterja zapisal, da je le še vprašanje časa, kdaj bo slovenski superzvezdnik odločitev potrdil tudi s podpisom.

Uradnih podatkov o vrednosti in dolžini pogodbe še ni, številke, ki so se pojavile v preteklih dneh, pa so bile precej enotne. Dončić naj bi za petletno pogodbo prejel okoli 100 milijonov dolarjev. V klubu bo v drugi sezoni igranja v ligi NBA dobil približno 7,5 milijona dolarjev.

Dončić bo ob Zionu Williamsonu, prvem izboru na letošnjem draftu, tako osrednji obraz znamke Jordan Brand. Te športne copate izdeluje Nike v sodelovanju z legendarnim Michaelom Jordanom, najbogatejšim (nekdanjim) športnikom na svetu. Po podatkih revije Forbes je Jordanovo bogastvo ocenjeno na 1,9 milijarde dolarjev.