»Vesel sem, da smo z vodstvom KK Koper Primorska našli skupen jezik. Verjamem, da bomo sezono ob dogovorih in z vzpostavitvijo vizije, ki jih sprejeli, izpeljali uspešno. Izjemno sem vesel odziva, ki ga je naša ekipa doživela na tekmi proti Crveni zvezdi. Zbrani na tribunah so pokazali, da so pravi navijači kluba in koprske košarke. Navijanje in vzdušje v Areni Bonifika sta bila enkratna. Atmosfera je ponesla celotno moštvo, ki je s tem prejelo nekaj dodatnih atomov moči. Tega si želimo tudi na vseh prihajajočih tekmah, saj smo lahko še močnejši le s podporo navijačev,« je dejal trener Žakelj.

Postojnčan se je kot pomočnik Jurice Golemca obalnemu klubu pridružil sredi sezone 2017/18, tudi po zaslugi njegovega strokovnega dela s košarkarji in skrbnih analiz tekmecev pa se je začel strm vzpon koprske košarkarske zgodbe. Klub je z njim v vlogi pomočnika glavnega trenerja osvojil vseh šest lovorik.

Pred prihodom na Obalo je Žakelj kot glavni trener deloval v Šentjurju, Podčetrtku, na Poljskem pri Lubinu, v sezoni 2015/16 pa Lastovko, ki se je kasneje preselila v Koper, presenetljivo popeljal vse do finala slovenskega pokalnega tekmovanja.

Obalo so v minulih dneh zapustili številni igralci. Po Marjanu Čakarunu, Lanceu Harrisu in Marku Jagodiću-Kuridži sta nazadnje na svoja naslova boljši ponudbi prejela še Stephen Holt in slovenski košarkarski biser Žan Mark Šiško.

Ob Žaklju bo v vlogi pomočnika trenerja še naprej Jan Šentjurc. Koprčani bodo v nedeljo gostovali pri beograjskemu Partizanu.