Princu je na poti iz bolnišnice Kralja Edvarda VII. v Londonu pomagal eden od članov zdravniškega osebja. Odpeljali so ga s cestnim terenskim vozilom, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Soprog britanske kraljice je s kraljičinega posestva Sandringham v Norfolku v bolnišnico odpotoval v petek zjutraj. Kot so tedaj pojasnili v palači, je šlo za načrtovan sprejem v bolnišnico, kjer bo na opazovanju in zdravljenju.

Kraljica Elizabeta II. je sicer v petek pripotovala na Sandringham, kjer kraljeva družina tradicionalno preživlja božične praznike. Zdaj se ji bo tam po pričakovanjih pridružil princ Philip.

Ta se je iz javnega življenja in od opravljanja kraljevih dolžnosti umaknil leta 2017, odtlej pa veliko časa preživi prav na Sandringhamu.

Lanski božič se tudi ni udeležil vsakoletnega odhoda kraljeve družine v cerkev, a naj bi bil takrat dobrega zdravja. Februarja se je odrekel vozniškemu dovoljenju, potem ko je povzročil prometno nesrečo.

V zadnjih letih je bil sicer večkrat na zdravljenju zaradi različnih zdravstvenih težav. Med drugim je imel težave s srcem, vnetje mehurja, dobil pa je tudi nov kolk.