Čeprav je Lepa Brena pred približno tednom dni dvakrat zapored napolnila Areno, kar pomeni okoli 40.000 ljudi, s svojim nastopom ni očarala vseh. Srbska pevka bošnjaških korenin, rojena kot Fahreta Jahić, je nekatere, zlasti hrvaške vojne veterane, užalila »z jugoslovanskimi zastavami s peterokrako zvezdo« ter petjem Jugoslovenke, štirje upokojeni hrvaški generali pa so v znamenje protesta napisali javno pismo. Ivan Tolj, Ivan Kapular, Marinko Krešić  in Mile Ćuk so v pismu zapisali, da gre za zastavo, pod katero so bili storjeni številni zločini nad hrvaškim narodom, in se vprašali, kako je lahko družbeno sprejemljivo in nekaznivo mahati z zločinskimi zastavami sredi glavnega mesta suverene in mednarodno priznane države. Obenem so zahtevali še, da se ustanovi telo, ki bo za vsako javno osebo, »pa naj bo to srbska pevka ali najvišji srbski javni uslužbenci«, ugotavljalo, ali so sodelovali pri kakršni koli obliki agresije na Hrvaško.

»V Zagrebu se je 14. in 15. decembra javno sramotilo hrvaški narod in Hrvaško. Fahreta Jahić Živojinović, bolj znana kot Lepa Brena, je imela v zagrebški Areni koncert, na katerem je spravila v trans oboževalce svojega lika in dela. Ali je to ista Lepa Brena, ki se je v Brčkem v času velikosrbske agresije kazala v maskirni opravi sovražnih sil, ki so napadle Hrvaško, Bosno in Hercegovino, uničevale mesta in vasi, ubijale nedolžne ljudi?« so naštevali, potem pa dodali, da bi bil glede na ikonografijo v dvorani odgovor zagotovo pritrdilen.

Lepa Brena: Imejmo se radi

»Ne ukvarjam se s politiko. Če tam ne bi bilo prostora zame, ne bi imela dveh koncertov. Hrvaška me je naredila, tja pa sem prišla s sporočilom miru. To je 21. stoletje in moramo biti pametni, modri in strpni. Prišla sem z ekipo 120 ljudi, da pokažem, kaj sem počela 40 let. Nisem mahala z jugoslovansko zastavo. Enak koncert sem imela v Beogradu, v Zagrebu pa sem ga ponovila. Na moji zastavi so inicialki L. B. in napis Imejmo se radi (Hajde da se volimo). Ne ukvarjam se s politiko, ampak samo s svojim delom,« je Lepa Brena v Srbiji, po premieri predstave Lepa Brena Project, odgovorila hrvaškim generalom.

Pevka se je sodeč po fotografijah, objavljenih na instagramu, v Zagrebu vseeno imela lepo. S prijateljicama je obiskala adventni sejem ter se slikala z dedkom Mrazom, obiskala očesno kliniko Svjetlost, kjer so ji preverili vid, potem pa se v svoji najljubši zagrebški restavraciji Tač dobila na kosilu s »šarmantnim Milanom Bandićem«, županom Zagreba. Bandić očitno nima problemov s pevkino preteklostjo, prav tako se je na njeno stran postavil Vlado Kalember, pevec Srebrnih kril. »Prišla je in z ničimer ni izzivala, potem pa je z izvedbo Jugoslovenke prizadela nekatere. Koncerti so organizirani, vstopnice so se prodajale mesece prej. Prišlo je 40.000 ljudi. Publika je kupovala vstopnice, ker je želela poslušati njene hite,« je izjavil Kalember, ki je tudi sam pred več kot 30 leti z Lepo Breno zapel Jugoslovenko, ter spomnil, da je pesem nastala leta 1985, ne pa 1995, da bi jo lahko kdo razumel kot provokacijo.