Kot je Pivčeva nocoj ob robu osrednje slovesnosti Mestne občine Ptuj ob dnevu samostojnosti in enotnosti povedala za STA, je Šarcu že povedala, da se želi z njim pogovoriti. Če jo bo povabil, se bo na pogovor tudi odzvala.

Glede očitka, da dohodka iz projekta SRIPT ni pravočasno prijavila protikorupcijski komisiji, je Pivčeva pojasnila, da ni bila seznanjena s tem, da je treba dohodek iz avtorskega honorarja prijaviti komisiji. Zato ga je prijavila naknadno, in sicer konec oktobra letos.

Na vprašanje, ali še naprej vztraja pri kandidaturi za predsednico DeSUS, je odgovorila, da ne vidi nobenega razloga za umik svoje kandidature.

O svojem zdravstvenem stanju je dejala, da je to še precej nestabilno, ampak ker se želi počasi vrniti v delovni vsakdan, se je z zdravniki dogovorila, da začne s polovičnim delovnim časom. Večino dela bo Pivčeva tako opravljala od doma, štiri ure na dan pa bo še vedno v bolniškem staležu.

Vseh naročenih preiskav še nima zaključenih, zato se bo po opravljenih preiskavah z zdravniki dogovorila o poteku nadaljnjega zdravljenja, je še dejala Pivčeva.

Šarec je v ponedeljek ob robu seje DZ ponovil, da se bosta z ministrico pogovorila, ko pride z bolniškega staleža. Obenem je poudaril, da je prejel mnogo pisem podpore ministrici s strani kmetijskih organizacij. "Nikoli ne bom delal proti tistemu, kar zagovarja slovenski kmet," je izpostavil.