Novico o dokončni odločitvi Dončića je v poznih sobotnih urah po slovenskem času sporočil novinar medijske hiše The Athletic Tim Cato, ki je specializiran za košarko ter novice o Dallas Mavericks. Na svojem twitter profilu je zapisal, da je le še vprašanje časa, kdaj bo slovenski superzvezdnik odločitev potrdil tudi s podpisom.

Čeprav Tim Cato ne poroča o vrednosti pogodbe, pa so številke, ki so se pojavile v preteklih dneh, precej enotne. Dončić naj bi za petletno pogodbo prejel okoli 100 milijonov dolarjev. Za primerjavo, v drugi sezoni igranja v ligi NBA bo dobil približno 7,5 milijona dolarjev.

Dončić bo ob Zionu Williamsonu, prvem izboru na letošnjem draftu, osrednji obraz znamke Jordan Brand. Te športne copate izdeluje Nike v sodelovanju z legendarnim Michaelom Jordanom, najbogatejšim (nekdanjim) športnikom na svetu. Po podatkih revije Forbes je Jordanovo bogastvo ocenjeno na 1,9 milijarde dolarjev.

Luka Dončić, ki je pred tem dve leti nosil športno znamko Nike, je bil zaradi svojih predstav na igrišču ter mladosti zelo iskan na tržišču. Poznavalci so prepričani, da bo ob takem nadaljevanju kariere hitro dobil tudi svojo lastno serijo športnih copat LD 77.