Natanko 204 dni po osvojitvi šestega naslova evropskega prvaka so se nogometaši Liverpoola v Dohi v Katarju razveselili še naziva najboljšega na svetu. Tega so osvojili prvič v svoji 127-letni zgodovini, potem ko so v velikem finalu po sodnikovem podaljšku ugnali južnoameriškega prvaka Flamengo z 1:0. Brazilskega predstavnika je pokopal gol v 99. minuti, ki ga je dosegel rojak Roberto Firmino in s tem potrdil prevlado evropskih klubov na svetovnih prvenstvih v zadnjih letih. Moštva s stare celine so namreč na turnirju slavila že sedmič zapored, v zadnjih 13 letih pa je njihovo zmagovalno serijo presekal le Corinthians, ki je bil leta 2012 z 1:0 boljši od Chelseaja.

Tokratni finale je bil sicer četrti v tem stoletju, ki se je zavlekel v sodnikov podaljšek, in osmi v zadnjih desetih letih, v katerem je mrežo zatresla le ena ekipa. »Zmanjkuje mi besed, s katerimi bi izrazil spoštovanje, ki ga čutim do svojih nogometašev,« je po dvoboju dejal trener Liverpoola Jürgen Klopp. Nemec povsem brezskrben Dohe vseeno ne zapušča, saj se je v finalu poškodoval Alex Oxlade - Chamberlain. Vezist je lovoriko s soigralci proslavljal z opornico na nogi, stadion pa nato zapustil na berglah.

Naj dodamo, da je tretje mesto osvojil mehiški Monterrey, potem ko je v malem finalu po enajstmetrovkah premagal saudski Al Hilal s 3:2 (2:2, 0:1).