Kljub izjemnemu vzdušju v Tivoliju so se Ljubljančani v 12. krogu lige ABA proti letos skromni Megi, ki pa se je v zadnjem tednu okrepila, izjemno mučili. Sredi zadnje četrtine so zaostajali že za enajst točk, a s tem se nista strinjala Jaka Blažič (33 točk) in Codi Miller - McIntyre. V izenačeni končnici je Blažič 0,4 sekunde pred koncem zadel met in kazalo je, da se je Olimpija izvlekla. A Megi je po minuti odmora uspela izjemna akcija, ko je Marko Simonović žogo samo »frcnil« v koš za podaljšek.

V njem je Edin Atić pet sekund pred koncem zadel težko trojko ob koncu napada, a je Blažič še bolj nemogočo in izsilil še drugih dodatnih pet minut. V njih so Ljubljančani po treh trojkah Eda Murića le prišli do uspeha. »Najprej smo izgubili tekmo mi, nato so jo oni, a na koncu so odločile naše izkušnje in kakovost. Košarkarji Mege so zadeli veliko težkih metov. Igrali so, kot da nimajo česa izgubiti,« je povedal trener Olimpije Slaven Rimac.

Za Primorsko pod vodstvom novega trenerja Andreja Žaklja se jutri začenja novo obdobje brez Harrisa, Jagodića Kuridže, ki bo za Crveno zvezdo debitiral ravno v Kopru proti nekdanjim soigralcem, Čakaruna in trenerja Golemca.

Liga ABA, druga izida 12. kroga: Mornar Bar – Cibona 81:73 (16:16, 41:44, 61:55, Harris 15; Novačić 23, Rebec 4), Partizan – Igokea 89:73 (21:18, 44:37, 63:53, Paige 19; Wright 15), jutri ob 18. uri: Primorska – Crvena zvezda.