Policija je na spisek iskanih oseb uvrstila tudi vodjo samooklicane Štajerske varde. Na mariborski policiji pojasnjujejo, da ne gre za tiralico, temveč za odredbo sodišča za privedbo Šiška na prestajanje kazni. Ob koncu naše današnje redakcije so nam na mariborski policijski upravi dejali, da Šiška še niso prijeli. Šiško je bil danes dejaven na družbenih omrežjih, kjer se je posmehoval policiji in posameznim članom vlade. Policisti Šiška iščejo, ker je bil pravnomočno obsojen zaradi ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. Mariborsko sodišče ga je obsodilo na osem mesecev zapora, večino kazni pa je Šiško že odslužil s časom, ki ga je prebil v priporu. Zato je tudi pravnomočnost sodbe lahko dočakal na prostosti.

Prošnja za pogojni izpust

Ker je odsedel že več kot 80 odstotkov kazni, se je Šiško obrnil tudi na komisijo za predčasni pogojni izpust, vendar so mu pojasnili, da lahko njegovo prošnjo obravnavajo šele tedaj, ko bo v zaporu.

Tam pa se Šiško prostovoljno za zdaj očitno ne želi zglasiti. Sopredsednica gibanja Zedinjena Slovenija Anica Bidar nam je danes pojasnila, da Šiško meni, da mu poziv na prestajanje kazni ni bil pravilno vročen. Poštar naj bi poziv oddal njegovemu očetu, ta pa ga je nato odnesel nazaj na sodišče. Na sodišču po drugi strani pravijo, da je bil poziv vročen in da se mora Šiško zglasiti v zaporu. Po besedah Bidarjeve so policisti Šiška danes iskali na domu, vendar ga niso našli.

Skrivalnice Šišku očitno godijo, saj se je konec tedna na račun »tiralice« zabaval na družbenih omrežjih. Šiškovo izmikanje kazni se zdi zabavno tudi nekdanjemu mariborskemu županu Francu Kanglerju. Ta je Šiška, ki je sicer pred leti že odslužil zaporno kazen zaradi poskusa umora, označil za frajerja.