Policija je vdrla v hišo nečaka osumljenca, Christopherja McLeoda. Ta pravi, da je zjutraj ob pol šestih pred odhodom v službo iz hiše nesel smeti, nakar so ga obkolile močne policijske sile in vdrle v hišo, kjer je spala njegova 19-letna zaročenka Ann Rylee.

Od tu naprej pa obstajata dve različici dogodka. Šerif okrožja Mobile Sam Cochran trdi, da je ženska pograbila puško in jo namerila v enega od policistov, ki so jo nekaj sekund pozivali, naj odloži orožje, vendar ni in so začeli streljati. Dobila je več ran, a bo preživela in seveda tožila za visoko odškodnino.

McLeod pa trdi, da so policisti vdrli v hišo in da njegove zaročenke niso pozvali, naj odloži orožje, ampak so začeli kričati "puška, puška" in takoj streljali. Njegov stric Christopher McLeod ne živi na njegovem naslovu, sicer pa so ga aretirali že dan prej, kar bi lahko policisti preverili v računalniku, preden so šli v akcijo.

Šerif Cochran pravi, da je kriva ženska, ker je prijela za orožje in ga kljub pozivom ni odložila. Dejal je, da bi, če bi upoštevala navodila policistov, vse minilo hitro in brez nasilja.