Dragić je po devetih tekmah odsotnosti zaradi poškodbe dimelj tokrat v domači dvorani znova oblekel dres vročice in že v prvi četrtini stopil v igro. Odigral je skupno 24:22 minute in bil drugi strelec svojega moštva, ki je zabeležilo 21. zmago v sezoni in je tako na tretjem mestu na vzhodu.

Dallas je medtem ob odsotnosti Dončića prišel do 19. zmage v sezoni, ko je s 117:98 v gosteh premagal šesto ekipo vzhoda Philadelphio. Pred dvema dnevoma je Dallas sicer izgubil v Bostonu, a tokrat je moštvu iz Teksasa znova uspela izjemna predstava v gosteh, ključna sta bila Tim Hardaway jr. s 27 točkami in latvijski center Kristaps Porzingis z 22 točkami in 18 skoki.

"Smo precej dobri pri tem, da se poberemo po porazu," je po tekmi ocenil Porzingis. "Ne bi rekel, da smo bili slabi proti Bostonu, vendar nismo imeli najboljšega dne v napadu. Žal pa ne igramo tako dobro doma kot v gosteh. To bomo morali popraviti," je dodal.

V Miamiju je domače moštvo že takoj na začetku tekme nakazalo jasno namero, da premaga nasprotnika. V uvodnih minutah je tako hitro naredilo razliko, ki je do konca prve četrtine narasla že na 19 točk. V začetku drugega polčasa je prednost vročice presegla 30 točk, a je nato New York v zadnji četrtini, ko so najboljši igralci Miamija že počivali, vendarle nekoliko omilil poraz.

Miami je zadel 56 odstotkov metov iz igre, prvi njihov strelec je bil Bam Adebayo z 20 točkami, Dragić in Duncan Robinson sta prispevala po 18 točk, kar sedem igralcev pa je doseglo dvomestno število točk. Pri gostih se je najbolj izkazal Bobby Portis s 30 točkami s klopi.

Po tekmi je izjemno moštveno predstavo, ki jo je krasilo kar 34 podaj, pohvalil trener Miamija Eric Spoelstra. "Vedno poudarjamo željo po tem, da igramo nesebično kot moštvo ... ti fantje so sposobni tega in uživajo pri tem, uživajo pri uspehu svojih soigralcev," je dejal.

Spoelstra je poudaril tudi pomen vrnitve Dragića, ki je po njegovih besedah ključen člen moštva. "Ljubim ga. Ima izjemen učinek na vse ostale v moštvu ... Ne vem, kdo je bolj navdušen nad njegovo vrnitvijo, Jimmy (Butler op. p. STA), jaz ali ostali soigralci. Res je izgledal odlično nocoj."

V pretekli noči je bilo aktivno še eno moštvo s slovenskim predstavnikom. Denver Nuggets so s 109:100 premagali moštvo Minnesota Timberwolves, pri tem pa Vlatko Čančar znova ni dobil priložnosti za igro.

Na ostalih tekmah so prvaki Toronto Raptors doma premagali Washington s 122:118 kljub temu, da so po prejšnji tekmi za nekaj časa ostali brez dveh ključnih igralcev. Po besedah kluba niti Pascal Siakam (dimlje) niti Marc Gasol (zadnja mečna mišica) v letošnjem letu skoraj gotovo ne bosta več igrala. Za Gasola se upa, da bo nared takoj po novem letu.

Ravno Dallas bo v nedeljo zvečer naslednji nasprotnik Toronta, tako da bosta obe moštvi oslabljeni, saj ni pričakovati, da bi Dončić bil nared za to tekmo. Čeprav se je slovenski zvezdnik že v Philadelphio odpravil z ekipo in je pred tekmo opravil rahlo ogrevanje, je bolj verjetno, da se bo na parket vrnil po božiču, poroča spletna stran Rotowire. Miami in Dragić se bosta na naslednji tekmi v noči na torek pomerila z Utah Jazz.