Ponoči bo dež prehodno ponehal, od severa se bo delno zjasnilo. Jutranje temperature bodo od dve do sedem, na severu okoli nič, na Primorskem okoli deset stopinj Celzija.

V nedeljo zjutraj bo v zahodnih krajih znova pričelo deževati, padavine pa se bodo dopoldne razširile nad večji del države. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 800 in 1200 m. Zapihal bo veter severnih smeri. Popoldanske temperature bodo od tri do osem, na Primorskem okoli 12 stopinj Celzija.

Predvsem v hribovitem svetu severne Primorske, Gorenjske, Koroške in Notranjske vremenoslovci pričakujejo močnejši porast hudourniških vodotokov. V visokogorju Julijskih Alp je velika nevarnost snežnih plazov.

Obeti: V noči na ponedeljek bodo padavine povsod ponehale. V ponedeljek in torek bo deloma sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po kotlinah megla.

Nad severnim Sredozemljem se poglablja ciklonsko območje. Hladna fronta se bo čez dan pomikala prek Slovenije. Za njo bo k nam v višinah pritekal nekoliko hladnejši zrak.