Ruski mediji so poročali, da je strelec, ki so ga po napadu ubile varnostne sile, živel v kraju Podolsk južno od Moskve. Bil je amaterski športni strelec, ki je delal kot varnostnik, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ruski preiskovalni urad, ki je pristojen za kazenske zadeve v Rusiji, je danes potrdil njegovo identiteto in to, da je bil v napadu ubit še en agent FSB. Poškodbam je podlegel v bolnišnici, so sporočili.

Poškodovanih je bilo pet ljudi, med njimi en civilist.

Podatkov o motivu strelca še niso sporočili. Povedali so le, da so začeli preiskavo napada na agente varnostnih sil.

Mediji so poročali, da so v noči na danes policisti preiskali dom napadalca v Podolsku, mestu s 300.000 prebivalci. V lasti je imel zakonito več kosov orožja.

Napad je izvedel na dan protiobveščevalnih vojaških služb in na predvečer dneva varnostnih služb. Izvedel ga je blizu sedeža FSB v središču Moskve, kakih deset minut od Kremlja, kjer je danes okrepljena navzočnost policije.

Rusija je bila od leta 2000 večkrat tarča napadov v povezavi z vojno v Čečeniji in kasnejšim uporom islamistov na severu Kavkaza. FSB je bil tarča napada oktobra lani, ko se je najstnik, ki je trdil, da je anarhist, razstrelil na severu države v lokalni izpostavi FSB in pri tem ranil tri zaposlene, poroča AFP.