Mariborsko komunalno podjetje Nigrad mora Dolamiča in Dubravico zdaj zaposliti nazaj, obenem pa tudi obračunati plače in regres za čas nezakonitega prenehanja delovnega razmerja, poroča današnji Večer. Koliko bo javno komunalno podjetje to stalo, še ni znano, prve grobe ocene pa se gibljejo okoli 250.000 evrov, piše časnik Večer.

Dolamič in Dubravica sta bila del širše kadrovske čistke v Nigradu v začetku leta 2017, ko je tedanji direktor Marko Plečko odpustil tudi tajnico Tino Kavčič, bivšega direktorja Vladimirja Krajcerja in vodjo službe za stike z javnostmi Dejana Pukšiča. Skupno odpuščenim je bilo, da jih je v podjetje pripeljal nekdanji direktor Marko Žula.

Ker je Nigrad z odpovedmi zasledoval namen, da odpusti zaposlene, ker so bili del Žulove ekipe, je s tem zlorabil institut redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga, je ugotovilo sodišče. S Kavčičevo, Krajcerjem in Pukšičem se je sedanji direktor Matjaž Krevelj pogodil, tako da je Kavčičevo in Pukšiča zaposlil nazaj, Krajcer se je medtem že upokojil, vsem pa je bila izplačana odškodnina.

Portal Siol je medtem pred dnevi razkril, da bo Nigrad z novim letom dobil prokurista. Krevelj se je namreč odločil, da mu bo pri vodenju podjetja pomagal Boris Medved, zadnji direktor propadlega Vegrada Hilde Tovšak. "Boris Medved je že predhodno sodeloval uspešno s podjetjem Nigrad, pozna sistem, ljudi in problematiko, pripravljen je bil pomagati pri izboljšanju učinkovitosti operativnega dela na osnovi izkušenj, ki jih je pridobil v svojem podjetju s svetovanjem drugim v zadnjih letih," je odločitev pojasnil Krevelj.

Medveda je na položaj prokurista v Nigradu leta 2017 želela imenovati že ekipa tedanjega župana Andreja Fištravca, a je takratni direktor Plečko ocenil, da takšnih profilov Nigrad ne potrebuje, še poroča časnik.