Nekaj minut pred 6. uro zjutraj se je danes na primorski avtocesti med Postojno in Senožečami pripetila huda prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi dve tovorni vozili, kombi in osebni avto, so sporočili iz Policijske uprave Koper. Voznik avta je po trčenju v tovornjak svoje vozilo zapustil, da bi pomagal trem lažje poškodovanim sopotnicam, a je bilo to zanj usodno. Do smrti ga je povozil voznik kombiniranega vozila Slovenske vojske, ki je pripeljal mimo.

Potek tragične prometne nesreče, kot so ga razbrali policisti, je bil naslednji. Sedeminpetdesetletni bolgarski voznik tovornjaka je vozil od Postojne proti Razdrtemu, ko je pred počivališčem Studenec ugotovil, da ima težave z motorjem. Ko je bil na pol na odstavnem pasu, kamor se je zaradi težav z vozilom želel umakniti, je v njegov zadnji levi del trčil 28-letni voznik drugega tovornjaka, ki je vozil po desnem voznem pasu. Vanj je nato trčil voznik avta iz Celja, ki je po nesreči šel iz vozila ter priskočil na pomoč trem lažje poškodovanim sopotnicam. V tistem trenutku pa je prav tako po desnem voznem pasu pripeljalo kombinirano vozilo. Šestinštiridesetletni voznik zaradi neprilagojene hitrosti ni mogel pravočasno ustaviti, na levo pa zaradi prometa ni mogel zapeljati. Ob zavoju v desno je na odstavnem pasu trčil v voznika avtomobila, nato pa še v zadnji del prikolice okvarjenega tovornjaka. Celjan je na kraju nesreče umrl, več oseb je poškodovanih, so sporočili policisti.

Na pomoč priskočilo 17 gasilcev

V zahtevni intervenciji je sodelovalo 17 gasilcev iz PGD Postojna, ki so imeli na poti do kraja nesreče manjše težave z dostopom. »Spredaj se je reševalni pas vzpostavil, v koloni bolj zadaj pa je bila gneča,« je pojasnil vodja intervencije Luka Tratnik iz PGD Postojna. Iz osebnega avtomobila so s hidravličnim razpiralom in škarjami izrezali eno osebo. K nesreči je najverjetneje pripomogla tudi zgodnja jutranja ura s temo in slabšo vidljivostjo, zato Tratnik v takšnih okoliščinah in pod takšnimi pogoji svetuje dodatno previdnost voznikov.

Policisti bodo 28-letnemu vozniku drugega tovornjaka izdali kazen zaradi neprilagojene hitrosti, proti vozniku kombija vojske pa bodo podali kazensko ovadbo za povzročitev nesreče iz malomarnosti.