Kako je prišlo do tega, da ima TV3 prenose lige ABA?

Pravice za prenose lige ABA v Sloveniji so bile na trgu. Ne poznam razloga, zakaj se zanje ni odločila katera od drugih televizij. Nam se je zdelo smiselno, da to tekmovanje gledalcem ponudimo v paketu z ligo NBA.

Kdo določa spored oziroma katere tekme lige ABA bodo v prenosu?

Izbor tekem je naš. Poskušamo predvajati tiste, za katere mislimo, da bodo zanimive gledalcem, ob tem pa moramo prenose usklajevati z našim preostalim programom.

Katera od slovenskih ekip ima prioriteto, kar zadeva prenose?

Nobena. Kot sem že omenil, je izbira prenosa odvisna od tega, kateri dan in ob kateri uri je, da ga uskladimo s preostalim programom. Konec koncev nismo športna televizija.

Zakaj ni v prenosu vseh tekem slovenskih ekip, glede na to, da imajo v ligi ABA letos odlične rezultate?

Zaradi drugih programskih obveznosti, ki jih moramo upoštevati.

Se vam s stališča gledanosti ne splača bolj prenašati tekme slovenskega kluba lige ABA kot vrteti ponovitve kakšne izmed oddaj?

Ne gre samo za gledanost, spoštovati moramo tudi pogodbena določila, ki jih imamo s preostalim programom.

Zakaj pred kratkim ni bilo prenosa tekme Cedevita Olimpija – Crvena zvezda, na kateri je bilo več kot 5000 gledalcev, nato pa ste v času napovedanega prenosa obračuna Cibona – Primorska predvajali posnetek iz Stožic?

Tiskanim medijem moramo spored oddajati 14 dni vnaprej. V štirinajstih dneh pa se lahko marsikaj spremeni. Tudi tekma, ki jo omenjate, je bila predvidena ob 18. uri, pa so jo organizatorji dan pred dogodkom prestavili na 17. uro. Ker je bilo po tej tekmi veliko povpraševanja gledalcev, smo jo nato predvajali v posnetku.

Na družbenih omrežjih so se ljudje množično pritoževali in zahtevali odgovore. Ste jim jih ponudili?

Na nekaterih (predvsem facebooku) smo zelo aktivni in tam večinoma odgovarjamo našim gledalcem, tudi sproti jih obveščamo o spremembah v sporedu in podobno. Vsekakor pa je svetovni splet prevelik, da bi lahko trdili, da smo odgovorili prav vsakemu.

Imate pri tekmah lige NBA prosto izbiro?

Da, znotraj paketa, ki nam je na razpolago. Pravila pri prenosih tekem lige NBA so zelo striktna, število prenosov je omejeno in podobno. Ta hip poskušamo predvajati čim več tekem, na katerih nastopata Dončić in Dragić, bomo pa nabor razširili, sploh ko bomo bližje končnici.

Kako je s prihodom Arene Sport v Slovenijo? Je še vedno aktualno, da bo prevzela TV3?

Arena Sport ima namen vstopiti na slovenski trg z več kanali.

Kdaj naj bi se vse skupaj zgodilo?

Verjamem, da v kratkem.