»Ronaldo je izvedel nekaj, kar navadno vidimo v ligi NBA. V zraku je bil uro in pol,« je zadetek Portugalca slikovito opisal trener Sampdorie Claudio Ranieri. Kako je Ronaldo dobil bitko s težnostjo, je navdušilo tudi nekdanjega nogometaša, angleškega komentatorja Garyja Linekerja: »Ronaldo je pravkar zabil z glavo v daljši kot, njegove noge pa so bile nad prečko ... Res pretiravam samo malo. Neverjeten skok.«

Gol prvega zvezdnika stare dame ni bil le navdušujoč, temveč tudi zelo sladek, saj se je izkazal za zmagovitega. Juventus je po zmagi z 2:1 skočil na vrh lestvice serie A, kjer ima trenutno tri točke in tekmo več od Interja Samirja Handanovića. Ronaldov skok so sicer Italijani nato, zavoljo znanstvene natančnosti, tudi izmerili. Izkazalo se je, da je portugalski Jordan po natančni podaji Alexa Sandra na drugo vratnico v zrak skočil 71 centimetrov visoko, ob tem pa bil vseeno dovolj zbran za prefinjen zaključek.

Ronaldo je svoj 12. zadetek najprej komentiral skromno: »Zadetek je bil lep, posebej zadovoljen sem, da sem ekipi pomagal do novih treh točk,« kasneje na twitterju pa je posnetek vendarle ovekovečil tudi z neskromnim pripisom – »CR7 AIR JORDAN.« Dodati je treba še, da je bil prečudovit tudi prvi zadetek Juventusa, ki ga je dosegel Paulo Dybala.