Očitno je visok poraz v Badaloni Cedevito Olimpijo pošteno zadel. Ljubljančani so namreč današnji zadnji obračun v evropskem pokalu kljub dejstvu, da so že zapravili možnost napredovanja, vzeli povsem resno. Celo tako resno, da so Joventutu zadali za dve točki višji poraz, kot so ga utrpeli na prvi tekmi, in se tako na lep način poslovili od nastopov v Evropi, čeprav bo grenak priokus bržkone ostal še nekaj časa.

Ker današnja tekma za Olimpijo ni imela več rezultatskega pomena, so tribune v Stožicah večinoma samevale. Med maloštevilnimi gledalci se je znašla igralka Katarina Čas, ki je Ljubljančane spodbujala ob robu parketa. Športni direktor Sani Bečirović je pred uvodnim sodnikovim metom Klemnu Prepeliču in Alenu Omiću izročil Olimpijina dresa iz časa, ko sta nastopala za klub, kaj lahko pa se dogodi, da ga bosta nosila tudi v bližnji prihodnosti. Prepelič do nekdanjega delodajalca ni imel milosti, saj mu je v prvem polčasu nasul 14 točk, a mu je na drugi strani z enako mero odgovoril reprezentančni soigralec Edo Murić, ki je v vse boljši formi. Zmaji so uresničili napovedi trenerja Slavena Rimca, da bo motivacija visoka, saj so v drugi četrtini močno stopili na plin in si priigrali višje vodstvo. Ko so v tretji povedli že za 33, je bilo jasno, da je tekma odločena.

»Ne glede na vse je lep občutek, da smo evropski pokal sklenili z zmago. Napredovanje smo zapravili v prvi polovici rednega dela, ko še nismo bili uigrani in ni bilo prave kemije v moštvu. Je pa to lahko lepa šola za prihodnjo sezono,« je povedal kapetan Olimpije in z 18 točkami prvi strelec tekme Jaka Blažič.

Evropski pokal, 10., zadnji krog, druga izida v skupini C: Unics – Darušafaka 71:60, Brescia – Nanterre 85:78.

Pri Primorski zaviti v molk

Napovedi, da je bila nedeljska tekma proti Igokei zadnja, ki jo je Primorska odigrala v postavi, v kakršni je bila najlepše presenečenje prve polovice rednega dela lige ABA, so se uresničile. Koprčani so v torek ob porazu proti Hopsom že nastopili brez Marjana Čakaruna, ki je okrepil Szolnok, Marka Jagodića Kuridže, ki je podpisal dvoletno pogodbo s Crveno zvezdo, in Lancea Harrisa, ki je prekinil sodelovanje in si ga močno želijo pri Mornarju. Zanimivo bo videti, ali jim bo v kratkem sledil še kdo. Jutri ob polnoči se namreč izteče rok, ko lahko igralci prestopajo znotraj lige ABA. Ni skrivnost, da sta Žan Mark Šiško in Ivan Marinković želji Olimpije, po drugi strani pa je mogoče slišati, da želi Šiško v primeru, če ostane trener Jurica Golemac, sezono oddelati do konca v Kopru.

Pri Primorski so se sicer v zadnjem obdobju zavili v molk, ki naj bi ga z izjavo za javnost prekinili ravno v petek. Klub je zašel v finančne težave potem, ko je njegov predsednik Gregor Vuga prodal večinski delež v Sixtu svojemu poslovnemu partnerju Mihi Debevcu, pri Vehicle Rent pa ne dosega želenih poslovnih rezultatov. Ob tem je Gregor Vuga računal, da bo klub ob dobrih rezultatih podprlo tudi lokalno gospodarstvo, vendar je ostal razočaran. Dolgovi Koprčanov se sicer kopičijo že nekaj časa, saj na plačilo čakajo številni dobavitelji, nekdanji direktor Matej Avanzo, nekdanji vodja mladinskega pogona Samo Udrih…